AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yapılan darbe girişimine karşı açıklamalarda bulundu. 

'Milletimiz, Darbeye Darbe Yaptı' diyen Açıkgöz, darbeye darbe yapan dünyada başka bir millet olmadığını söyledi.

Türkiye'de, son zamanlarda yaşanan olaylara değinen Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "78 milyon milletimiz büyük bir sınavdan geçti. 15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişimi millet iradesine, milletin kendini yönetme hakkına vurulmak istenen bir darbeydi. Ülkemiz daha önce pek çok darbe ve darbe girişimi gördü. Ancak hiçbirinde Milletin Meclisine bir kurşun dahi atılmadı. Tanklarla sivil insanların üzerine ateş açılmadı. Bütün milletin iradesinin tecessüm ettiği TBMM'nin bombalanması ile tüm milletimizin iradesi, birliği ve kardeşliği hedef alınmıştır. FETÖ Terör örgütü mensubu teröristlerin bu hain darbe girişimlerine, bu vatanın asil ve şerefli evlatları hep birlikte dur dedi. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın önderliğinde milletimiz iradesine, kendisine ve vatanına dimdik ayakta durarak, sahip çıktı.

Darbe vatana ihanettir. Bu mücadele belli bir kesimin mücadelesi değil. Dini, dili, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun bütün bir Türkiye'nin mücadelesidir. O gece tarihimizde ilk defa siyasi partileriyle, medyasıyla, kurumlarıyla ve bu ülkenin gerçek sahipleri 7'den, 70'e bütün halkıyla, milletimiz bir birlik havası oluşturmuştur. Millet iradesine vurulmak istenen kelepçeye artık müsamaha gösterilmeyeceğini ve bu ülkede seçimle iş başına gelenler, ancak seçimle kalacak veya seçimle gideceğini göstermiştir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. Bunun en güzel örneği de demokrasi nöbetlerinde tüm siyasi parti mensupları ve tüm halkımız var. Milletimiz vatan savunmasına, İSTİKLAL nöbetine devam ediyor. Bu ülkenin gerçek sahipleri gündüz işe, gece sokaklara çıkara, meydanları dolduruyor. Bizde her gece meydanlardayız.

İhmal, erteleme ve ağırdan alma kabul edilemez. Bu hususta çok daha süratli hareket etmemiz ve FETÖ Terör örgütünün gelecekte daha büyük bir tehlike olarak karşımıza çıkmaması için OHAL ilan edilerek, hükumetimiz milletin iradesine sahip çıkmıştır. İlan edilen OHAL uygulaması, askerin yetkisini artıran veya ekonomiyle ilgili yükümlülükler getiren şartları içermiyor. Anayasamızın 120. Maddesi ile 2935 sayılı olağanüstü Hal Kanununun 3. Maddesine göre, Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması ve şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması halinde getirilen bir uygulamadır. OHAL uygulamasıyla devlet birimlerine yuvalanan FETÖ Terör örgütü, paralel hainlerin temizlenmesinden ve demokrasimizin millet eliyle sigortalanmasından ibarettir. MGK ve Bakanlar Kurulu kararı gereği alınan OHAL uygulaması, köklü önlem ve değişiklikler için gerekliydi.

Ülkemize karşı yapılan veya yapılacak olan her türlü darbe veya darbe girişimlerinin millet olarak hep karşısında olacağız. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu milletin onurunu korumak için şehit olan şerefli vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Haydi Nevşehir Vatanını, bayrağını, ülkesini, devletini seven herkes meydanlara diyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir'de Siyasi Partilerimiz, STK'larımız, vakıflarımız dernek ve oda başkanlarıyle 7'den 70'e köyleri, beldeleri ilçeleriyle tüm Nevşehir yine dimdik ayakta nöbete devam ediyoruz. 

Demokrasi Nöbetinde 9. Güne girerken, Tüm Nevşehirlileri Bu akşam 21:00 de Türk Telekom Önü Diriliş Meydanına,

 Vatanımıza ve demokrasimize İstiklalimize ve İstikbalimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Teşekkürler Nevşehir...