TBMM  Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , AK Parti Nevşehir İl Başkanlığında bir araya geldiği patates çiftçilerinin sorunlarını dinledi. 

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık başkanlığındaki heyet de patates üreticileri ve AK Parti Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu ile Boğaz köyü muhtarı Serdar Altuntaş'da hazır bulundu.

Ziyaretlerde, vatandaşların patates ürününde ve elektrikte yaşanan sorunları ifade ettiklerini belirten Milletvekili
Açıkgöz, “Patates üreticisi köy ve kasabalarımızın enerji maliyetlerinin yüksekliği, patates ürünün fiyatının düşüklüğü ve enerji temini konusunda yaşadıkları sorunlarının farkındayız. Çiftçilerimizin mağduriyeti için sürekli çaba içerisindeyiz dedi.

Açıkgöz, Arz-talep dengesi nedeniyle patateste yaşanan fiyat düşüklüğüne çözüm için bu konuda Nevşehir milletvekilleri olarak çalışmalar yürüteceklerini ifade ederek,
 "Elektrikte yaşanan sorunlar nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, MEDAŞ ve TEDAŞ ile temas ve görüşme halindeyiz. Yaşanan sorunları doğrudan iletmelerini sağlamak için Enerji Bakanımıza, Tarım Bakanımıza sorunları ve çiftçilerimizin şikâyetlerini ileteceğiz. Patates çiftçilerimizin sorunlarına çözüm üretebilmek adına ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını ifade etti.

Ayrıca Üreticilerimizin tarımsal sulamadaki mağduriyetleri giderilmesi için çabalamaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.


Patates üreticileri Milletvekili Açıkgöz'e Samimi açıklamaları ve gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.