Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamenterler Spor Kulübü Antalya'da Polonya ile karşılaştı. Maçta AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz ilk 11'de yer aldı.

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir'in plaka numarası 50 sırt formasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamenterler Spor Kulübü Derneğimiz tarafından düzenlenen futbol turnuvasının açılış maçında görev aldı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamenterler Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen futbol turnuvası, Antalya/ Serik’e bağlı Belek turizm merkezindeki Gloria Sports Arena’da başladı. 2 gün sürecek turnuvada Türkiye, Polonya, Ukrayna, Gürcistan Romanya ve Macaristan
 parlamento takımları yer alıyor. 

Seromonin ardından TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Futbol takımı olarak Türkiye -Polonya karşılaşması başladı.

Türkiye takımı sahaya kırmızı- siyah formayla çıkarken, Milli takım oyuncuları milletvekillerimiz İstiklal Marşı’mızı da göğüs üzerine koydukları Türk bayraklarımızla okudu.

Turnuvanın ilk maçında Türkiye, Polonya ile 2-2 berabere kaldı. 30’ar dakikalık iki devrede oynanan karşılaşmada Milli takımımızın gollerini Giresun Milletvekili
 Mehmet Geldi ve Siirt Milletvekili Osman Ören attı.

Türk Milli formasıyla Defansta Başarılı futboluyla göz dolduran ve otoriterler tarafından tam not alan Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, maç sonu açıklamalar da bulundu: “Sporun; barış, kardeşlik, dostluk olduğunu vurgulamak için bugün milli takım olarak sahadaydık. Bugün sahaya koyduğumuz güzel futbolu malesef galibiyete dönüştüremedik. Polonya maçından beraberlikle ayrıldık. Ben buradan tüm takım arkadaşlarıma ve bu takıma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öte yandan ülkemizi ve Nevşehir'imizi temsil ettiğimiz Polonya karşısında Milli formayı giymenin gururunu yaşarken, ülkemizin tanıtımı açısından bu tip turnuvaların önemini de vurgulamak istiyorum. 50 numaralı formayı giymek benim için ayrı bir memnuniyet oldu. Cennet vatanımızın güzide yerlerinden olan Kapadokya Bölgemize de herkesi davet ediyorum. Medeniyetin beşiği olan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Nevşehir Kapadokya bölgemiz, tarihin ve yaratılış güzelliklerinin ahengini, görsel şöleni ziyaretçilerimize yaşatmaktadır. ”  dedi.

Türkiye Parlamenterler takımımız Turnuvanın ikinci maçında Macaristan ile karşılaşacak. Turnuva kapsamında bir araya gelecek yabancı ve Türk milletvekilleri maç olmadığı zamanlarda bilgi alışverişinde bulunacak.