TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla resepsiyon verdi. Resepsiyonda ilk kez müzik dinletisi yapılmadı, alkollü içecek servis edilmedi.

Törene katılan AK Parti TBMM divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; TBMM Başkanımız Sn İsmail Kahraman'ın, 26. dönem 2. yasama yılının başlaması vesilesiyle verdiği resepsiyon için TBMM tören salonundayız. “Biz yekvücuduz. Sarsılmaz bir kardeşlik iklimine sahibiz. Çünkü biz birlikte Türkiye’yiz. Şehitlerimizle, Gazilerimizle, Türkiye’yiz. Türkülerimizle, şarkılarımızla, halayımız, horonumuz, zeybeğimizle Türkiye’yiz. Ortak kaderimiz, ortak ideallerimiz, ortak geçmişimiz ve ortak mutlu geleceğimizle Türkiye’yiz. Bu düşüncelerle ve umutlarla Yeni Yasama yılına başlarken Ülkemizin AK Partiiktidarıyla emin ellerde olduğunu bir kez daha teyit ediyor. 26. Dönem 2. Yasama Yılımız hepimize hayırlı olsun.Ülkemize esenlikler getirsin. Nevşehirli Hemşerilerime saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi. 

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen resepsiyona, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, bakanlar, yüksek yargı başkanları, milletvekilleri, eski TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, yabancı misyon şefleri, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Kahraman, davetlileri tören salonu girişinde karşıladı. 

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'na resepsiyona gelişlerinde grup başkanvekilleri ve milletvekilleri eşlik ederken, Kılıçdaroğlu resepsiyondan birkaç dakika kaldıktan sonra ayrıldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, resepsiyonda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile tokalaştı. Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na, "Davet ederseniz size bilgi arz ederim. Ne zaman davet ederseniz gelirim." dedi. 

Salona eşi Semiha Yıldırım ile birlikte gelen Başbakan Binali Yıldırım, salonu baştan sona gezerek davetlilerle tokalaştı ve sohbet etti. Yıldırım'a bu sırada, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş refakat etti. 

Binali Yıldırım, tören salonunu gezerken, TBMM Başkanı Kahraman ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile de ayrı ayrı, kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi. Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile Orgeneral Akar'ın eşi Şule Akar da tokalaştı. 

Davetliler ile aralarında MHP'lilerin de olduğu bazı milletvekilleri, Başbakan Yıldırım ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'a yoğun ilgi gösteren davetliler ve Meclis personeli, anı fotoğrafı da çektirdi. 

Yabancı misyon temsilcileri de Meclis Başkanı Kahraman ile hatıra fotoğrafı çektirdi. İsmail Kahraman, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile el ele fotoğraf çektirdi. 

Resepsiyonu çok sayıda gazeteci de izledi.