Nevşehir Milletvekili ve Türkiye -Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı Sn. Ebubekir Gizligider 08-10 Ağustos 2012 tarihlerinde Myanmar’a (Burma) bir seyahatte bulunacaklardır.Söz konusu seyahat Sn. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Şanlıurfa milletvekili Sn. Zeynep Armağan Uslu, Dışişleri Bakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu, Sn. başbakanımızın eşleri Sn. Emine Erdoğan ve kızları Sn. Sümeyye Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

 

            Son günlerde Myanmar’da Müslümanlara yönelik şiddet ve soy kırımın dayanılmaz bir boyut alması sebebiyle başta Türkiye’nin girişimleriyle cinayetler fiilen durmakla birlikte on binlerce mazlum Müslüman göçmen durumuna düşmüş ve uğradıkları zulümün etkileri devam etmektedir. Bölgedeki son durumun yerinde tespiti ile olaya vaziyet etmek amaçlı görevlendirilen bu heyetin raporu Türkiye’nin bölgeye yönelik olarak bundan sonraki alacağı tavrın belirlenmesi bakımından hayati önem taşımaktadır.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                    Av. Ebubekir GİZLİGİDER

                                                                                              Nevşehir Milletvekili

                                                                       TR – AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi

                                                                       Türkiye – Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı

FİB Haber Merkezine açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider: "Son günlerde Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet ve soy kırımın dayanılmaz bir boyut alması sebebiyle başta Türkiye'nin girişimleriyle cinayetler fiilen durmakla birlikte on binlerce mazlum Müslüman göçmen durumuna düşmüş ve uğradıkları zulümün etkileri devam etmekte. Bölgedeki son durumun yerinde tespiti ile olaya vaziyet etmek amaçlı görevlendirilen bu heyetin raporu Türkiye'nin bölgeye yönelik olarak bundan sonraki alacağı tavrın belirlenmesi bakımından hayati önem taşımakta" dedi.Gizligider son olarak:Arakan için dua istiyoruz ve bütün Türkiye müslümanlarının selamını götüreceğiz.

Yarın sabah Myanmar'a (Arakan) yolcuyuz.dedi.

 

Davutoğlu ile Emine Erdoğan Arakan'a gidiyor

Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Arakan'a gideceğini açıkladı. Davutoğlu ile birlikte Emine Erdoğan da gidecek.

Öte yandan Başbakan Erdoğan Başbakan Erdoğan, "Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşim ve kızım Arakan'a yola çıkıyorlar" dedi.

Başbakan Edoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir Burma Myanmar'da Arakan müslümanlarının uğradığı zulüm söz konusu. Bununla ilgili olarak bir gayretin içerisindeyiz. Diyanet işleri, Kızılay yoğun bir çalısma içinde. Çarsamba günü Dışileri bakanımız, gazeteciler ve kızımla eşim beraber Arakana yola çıkıyorlar. Yardımları kendilerine ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Destek veren halkıma teşekkür ediyorum. 32 milyonu bulmuştur herhalde."