AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, ileri yaşlardaki kişiler için evliliklerin özendirilmesi gerektiğini belirterek, "Evlendirme teşviğini, eşleri birleştirme noktasına getirmeliyiz, onlara nefes aldırmalıyız. Hacı amcalardan çok fazla talep alıyoruz. Böyle talepler gelince gülümsüyoruz ama bu çok ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Bunu çözmeliyiz" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bakanlıklar içerisinde devletin vicdanı olan en önemli bakanlık olduğunu belirterek, "Vatandaşları kucaklayan devleti, bu Bakanlık temsil ediyor. Bu yüzden çalışmaları çok önemli" dedi.

"Bakanlığı, 'para dağıtan, para saçan bakanlık' imajından kurtarmalıyız" diyen Gizligider, sorunların sadece para dağıtmakla çözelemeyeceğine işaret etti. Gizligider, "Sürekli bütçeyi artırarak sorunları çözebilir miyiz? Bunu değerlendirmemiz ve çözüm yollarını bulmamız lazım. Bu noktada farklı yollar aramalıyız" diye konuştu.

Gizligider, eşi ölen insanların ileri yaşlarda yeni evlilik yapma zaruretinin ortaya çıktığını ve bu sorunun çözüm yollarının araştırılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İleri yaşlardaki insanlar için evlilikleri özendirmeliyiz. Diyelim adamın ya da kadının çocukları var fakat çalışıyor, artık herkesin kendi hayatı, düzeni var. Peki bu adama ya da kadına kim bakacak? Evlendirme teşviğini, eşleri birleştirme noktasına getirmeliyiz, onlara nefes aldırmalıyız. Bu konuda alandan çok fazla aldığımız şikayetler var. Hacı amcalardan çok fazla talep alıyoruz. Böyle talepler gelince gülümsüyoruz ama bu çok ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Bunu çözmeliyiz. Biz aile bütünlüğünün son nefese kadar devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz."
Gizligider, evlat edinme meselesinde kesinlikle düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, evlat edinmede eşin rızasının mutlaka aranması gerektiğini vurguladı.

Aile kavramının önemine işaret eden Gizligider, "Kadınları fenimizden kurtaralım. Gelinen nokta itibarıyla, bunun bizi içten içe çürüttüğünü düşünüyorum" dedi.

Ebubekir Gizligider, başörtüsü meselesinin tam olarak çözülmediğini, özel sektörde, zincir mağazalarda, dev organizasyonlarda, özel hastanelerde kadınların başörtüsüyle çalıştırılmadığını ifade ederek, "Bu meseleye dair çalışmamız ve buna çözüm üretmemiz lazım" dedi.

Bazı özel firmalarda giyilen kıyafet konusuna değinen Gizligider, bu firmalarda dekoltenin zorunlu olduğunu iddia etti.


Kaynak: Ajanslar