Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı Ebubekir GİZLİGİDER Başbakan Yardımcısı Recep AKDAĞ ve AFAD Başkanı Mehmet GÜLLÜOĞLU ile birlikte Arakan’lı Müslümanlara kurulacak kamp yeri hakkında görüşmeler yapmak üzere Bangladeş’e gitti.
Dakka’da yetkililer tarafından karşılanan heyet Bangladeş Afet  Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury Maya ve beraberindekilerle  Cox’s bazar'daki sığınmacı kampına giderek Müslüman kardeşlerimizi ziyaret ettiler ve yardım paketlerini dağıttılar.
                Arakan Müslümanları için Türkiye’nin Bangladeş’te yaklaşık 100 bin kişi kapasiteli bir kamp kurucağını belirten GİZLİGİDER, yetkililerden kampın kurulacağı alan için yer tahsisi hakkında bilgi aldıklarını, yetkililerin yer göstermeleri halinde kampın kurulmasına hemen başlanılacağını söyledi. Türkiye’nin gönül sınırlarımızın içinde olan Arakan’a ve Müslüman kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğini söyleyen GİZLİGİDER, Müslümanlara ve Bangladeşli gönüllülere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Binali YILDIRIM’ın selamlarını iletti.