Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de tüm engellilerin gününü kutladı.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider;

" Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası gün kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık oluşturmak açısından önemli bir anlam taşımaktadır. Engelli kardeşlerimizin günlük hayatta en büyük problemleri, sahip oldukları engeller değil, toplumun engellilere karşı gösterdiği davranışlardır. Engelli olmak asla bir kusur veya ayıp değildir. Hepimiz, birer engelli adayıyız. Başımıza her an bir şeyin geleceğini ve engelli kalacağımızı unutmadan, hep birlikte engellerimizi kaldırmalıyız.

Devletimiz engelliler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katabilmeleri için gerekli olan hiçbir gayretten kaçınılmadı. Bu durum ülkemizi medeni toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli unsurlardan biridir. AK Parti İktidarı ile hayatımızın her alanında engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak, huzur ve refahını sağlamak için çok önemli adımlar atılmış, geliştirilen politikalar ile engellilerimizin yaşamını kolaylaştıran, refah seviyesini yükselten önemli tedbirleri alınmıştır. Bu duygu ve düşünce ile Nevşehir'de ve tüm ülkemizde yaşamakta olan engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim." dedi.