AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, 'Kudüs Ahdi'ni imzaladı. Gizligider, "...Filistin halkının yanında durarak Kudüs'ün Filistinlilerin başkenti olduğunu kabul eder, ...Kudüs ve Filistin'in siyonist işgalini reddeder, ...ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak kalabilmesi için elimden geleni yapacağımı kabul ve ahd ederim." dedi.

Parlamenterler arası Kudüs Platformu, yaptığı açıklamada, Filistinlilerin haklarına sahip çıkmak üzere hazırlanan Kudüs Ahdi’ni şu ana kadar yaklaşık 3 bin parlamenterin imzaladığını bildirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'in de imzasının bulunduğu Kudüs Ahdi’nde şu ifadeler yer alıyor: “Tarihin, yasaların ve uluslararası hukukun desteklediği Filistin halkının haklarını geri almak için, Filistin halkının yanında durarak Kudüs'ün Filistinlilerin başkenti olduğunu kabul eder, insan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması ve uluslararası adaletin yerine getirilmesi için Kudüs ve Filistin'deki Siyonist işgali reddeder, Filistin halkının meşru haklarını savunan tüm meşru çalışma ve girişimleri desteklediğimi ve Kudüs'ün Filistin'in ebedi başkenti olarak kalabilmesi için elimden geleni yapacağımı kabul ve ahd ederim.” Filistin