AK Parti Nevşehir Milletvekili ve AB komisyonu Üyesi Av.Ebubekir Gizligider 2013 Bütçe Görüşmesi Meclis konuşması

TBMM Genel Kurulu'nda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm ile Gümrük ve Ticaret bakanlıklarının 2013 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.TBMM Bütçe Görüşmelerinin 6.Turunda AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider şu açıklamalarda bulundu…

 

 

MİLLETVEKİLİ GİZLİGİDER 2013 YILI BÜTÇESİ, TBMM GENEL KURULU'NDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,

İçişleri Bakanlığımızın bünyesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçesi üzerinde Ak Parti grubu adına söz almam vesilesiyle yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Sahil Güvenlik Komutanlığımız deniz yetki alanlarımızda her yıl yüzlerce arama – kurtarma faaliyeti yürütmüş, insan kaçakçılığı, akaryakıt, sigara, içki ve tarihi eser kaçakçılığını engellemiş ve gerekli idari cezaları tesis etmiştir.

AK PARTİ Hükümetleriyle her alanda kendini gösteren özgüven ve millileşme savunma sanayinde de Türk Tankı ALTAY’la, FIRTINA obüsleriyle, tüfeğiyle, GÖKTÜRK uyduyusla, insansız hava aracıyla, helikopteri ve sayamadığımız birçok alandaki yenilikle devam etmektedir.

 

MİLLİ SAVUNMAMIZIN partimizin iktidarına kadar eksik olan MİLLİ kısmı inşallah kısa sürede tamamlanacak ve ne zaman dost ne zaman düşman olacağı belli olmayan güçlere yani kısaca ELE GÜNE muhtaç olmayacağız.

Bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığınca denizlerin MOBESE’si olacak ve 50 milyon Avro bütçeli Sahil Gözetleme Radar Sistemi Tedarik Projesi 5 yıl içinde tamamlanacaktır.

Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bütçesi, 432 milyon 35 bin lira olarak öngörülmüştür.

 

Sayın milletvekilleri; Bütçe görüşmelerinin ilk gününde yanlış bilgilendirildiğine inandığım Sayın CHP genel başkanı tarafından bu kürsüden hakkında konuşulan patates çiftçimize dair doğruları bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle geçtiğimiz yıl yaşanan don olayı sebebiyle dekar başına 200 TL olmak üzere karşılıksız olarak toplam 8 Milyon 630 Bin TL ödeme yapılmış, çiftçi mağdur edilmemiştir.

Yine geçmişten beri var olan ve bir yıl abad ederken birkaç yıl istenen fiyat aralığında pazarlanamayan patates sorununa girişimlerimiz ile Sn Tarım Bakanımızın meseleyi sahiplenmesi neticesinde kalıcı çözümler için Nevşehir ve Niğde’de PATATES ÇALIŞTAYI yapılmıştır.

 Enerji girdilerinden, ekim alanlarına ve pazarlamaya kadar bakanlık bürokratlarının ve sektörün bütün katılımcılarının katkılarıyla sorunlar masaya yatırılmış ve çözümlerde fikir birliğine varılmıştır.

Kısa vadeli çözümlerden ilki olan ihracat noktasındaki sıkıntı aşılmış olup fiyat hızla artmaktadır, bütçe açılışında belirtilen 10 kuruş iddiası ise doğru değildir.

Yine enerji girdilerine destek verilmesinden, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına ve ekim alanlarının tanzimine kadar diğer orta ve uzun vadeli çözümler hususunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu meselenin özü, doğrusu budur.

Saygıdeğer milletvekilleri; muhalefeti dinlerken ülkemden mi bahsediyorlar acaba diye gerçekten şaşırıyorum.

 AB Uyum Komisyonu üyesiyim ve bu vesileyle Avrupa’da birkaç ülkede bulundum ve Türkiye’ye nasıl bir gıpta ile bakıldığını gururla gördüm.

Geçtiğimiz hafta Viyana’da Hoşgörü Sempozyumunda bir Fransız milletvekili Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin üzerinde bir seviyede olduğunu ve hastalıklı bu yapıya ihtiyacı olmadığını o kadar güzel anlattı ki bir an için şüphe ettim acaba o da YANDAŞ FRANSIZ MİLLETVEKİLİ Mİ diye.

 

Yine Asya’da Myanmar’da ARAKAN da idim ve orada hiç bilmediğimiz milyonların Sn. Başbakanımıza ve Türkiye’ye dua ettiklerini tüylerim ürpererek yerinde gördüm. Bu örnekleri onlarca verebilirim.

Demek ki; İngiltere’de trafikte ters yönde ilerleyen Temel gibi olmamak lazım, bütün dünya takdirlerini bildirirken muhalefetimize sorarsanız, iyi yaptığımız neredeyse hiçbir şey yok. Biri ters yönde ama acaba hangi taraf? Tabii, hakkı teslim ederlerse de herhalde bu bütçe görüşmelerinin de pek tadı tuzu olmazdı.

Saygıdeğer Ak parti milletvekilleri sizlerin burada gece gündüz demeden, yaptığınız bu mücadeleye dünyanın her tarafından bütün mazlumlar gözyaşlarıyla dua ederek katkıda bulunuyor, belki de bu yüzden onlarca fırtınadan büyük reisin kaptanlığıyla devrilmeden dingin sulara taşıdık bu gemiyi.

 

 Ekonomiyi düzeltemezsiniz, sivilleşmeyi başaramazsınız, sağlığı, sosyal güvenliği düzeltemezsiniz diyorlardı, çok şükür hayalleri gerçek yaptık, şimdi inşallah terör belasından da ülkemizi iktidarı ve muhalefetiyle hep birlikte kurtaracak ve artık 2023’lerin hayalini değil 2071’in kurgusunu bir sonraki nesle miras bırakacağız. 

Bu düşüncelerle 2013 yılı bütçesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.