TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığındaki heyetle İran’ın başkenti Tahran'a giden TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13. Konferansı'nın ardından ziyaretin son gününde, İran'da yaşayan Türk vatandaşları ve iş adamlarıyla kahvaltıda buluştu. 

Buluşmaya, TBMM Başkanı Kahraman ile AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İSİPAB Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM Katip Üyeleri AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ile TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yusuf Beyazıt ve bazı milletvekilleri de katıldı. 

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin de görüşmede hazır bulundu. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki heyet, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansına katıldığı İran'daki temaslarını tamamlayarak, Türkiye'ye hareket etti. 

TBMM Başkanı Kahraman başkanlığındaki heyeti, Mihrabad Havaalanı'ndan, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, büyükelçilik görevlileri ve İranlı yetkililer uğurladı.

TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz İran ziyaret ve temaslarına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde; 
İran’ın Başkenti Tahran’da, TBMM Başkanlık Divanı Olarak, 57 Müslüman Ülkenin Üyesi Olduğu Ve 13. 'sü Düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İsipab) Toplantısına Katıldık. 

Adil ve kalıcı barışın kapısının anahtarı Kudüs'tür...
İran temaslarımızda TBMM Meclis Başkanımız Sayın İsmail KARAMAN ve Başkanlık Divanı Üyesileri olarak Tahran Büyükelçimiz Rıza Hakan TEKİN'i ziyaret ettik. Yine Temaslarımızı sürdürdüğümüz İran'da birçok ülke ile ikili görüşmeler bağlamında Mozambik, Katar ve İslam İşbirliği Teşkilatına yeni seçilen sekreter Senegal temsilcileri ile yapılan ikili görüşmelere katıldım.

İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansında; TBMM BAŞKANLIK DİVANI olarak, KKTC'nin bağımsızlığının tanınması yönünde de fikir beyan ettik ve Bölücü Terör Örgütü PKK'nın ülkemize ve bölgeye oluşturduğu terör tehlikesi üzerinde durduk. Görüşmelerimizde Terörizmle mücadele konusunda bütün İslam ülkeleri birlik olmalı, bütün islam ülkeleri terörizmle mücadelede hazırlıklı olmalıdır fikri üzerinde duruldu.

İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansında; İslam Ülkeleri Parlamentolar Birliği, İslam coğrafyasının sesidir. İslam ülkelerinin meselelelerinde, sorunlarına yoğunlaşması ve İslam ülkelerinin sahip olduğu potansiyel, enerji ve yatırımlar ortak noktalarda değerlendirilmelidir denildi.

Konferansta; Filistin ve Kudüs'ün bugün İslam dünyasının en önemli gündem konusu olduğu ve İslam ülkelerinin başta ekonomi olmak üzere bölge sorunları çözümünde iş birliği yapmaları gerektiğinin üzerinde duruldu. İran Danışma Meclisi Başkanı Ali LARİCANİ ile yaptığımız görüşmede İran ve Türkiye arasında ekonomik işbirliği ve bölge coğrafyasında birlikte hareket edilmesi gerektiği konuları üzerine konuşuldu.

İran Tahran'da, Türkiye'ye dönmeden önce, İran'da büyük yatırımlara ve büyük projelere imza atan Türk İşadamlarıyla kahvaltıda buluştuk. Türk İşadamları'mıza çalışmalarında kolaylıklar diledik ve Ülkemizin uluslararası ölçekte vizyonu oldukları için teşekkür ettik.