CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür Ve Turizm Bakanlığının 2020 Yılı Bütçesi  üzerindeki görüşmelerinde gündeme getirdiği iki soruya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanıt vermesini istedi.

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan yaptığı açıklamasında; "Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesi görüşülürken Sayın Bakana, yanıtlaması için 2 konuda soru sorduk.

İlk olarak,Hacıbektaş Veli Anma etkinliklerine her yıl düzenli olarak yapılan yardımın neden kesildiğini birkez daha sorduk. İkincisinde de, Kapadokya'da balon uçuşlarına kısıtlama getirilmesine rağmen, hangi sebep ile Çiçek Havacılık Turizm Danışmanlık Şirketi ve Güvercin Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık ve Ticaret Anonim Şirketi isimindeki 2 balon şirketine uçuş izni verilmiştir " dedi.

Milletvekili Sarıaslan, Bakan Ersoy'a şu 2 soruyu sordu:

1- Bakanlık, Hacı Bektaş Veli etkinliklerine yardımı neden kesti? Sebebi ve gerekçeleri nedir?

2- Kapadokya’da 2 yeni balon firması kurulmasına kim neden izin verdi? Zira, Sayın Bakanım, Kapadokya bölgesinde balon uçuşlarına sınırlama getirdi, bana göre doğruda yaptı ve bunuda belgeyle tescil ettirdi. Peki, şimdi bu balon firmaları kimin ve hangi sebeple bu ayrıcalık tanınmıştır.... 

CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a Sorduğu oruların Videosunu izlemek İçin TIKLAYINIZ!