Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Milletvekili Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yazılı soru önergesi verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Milletvekili Sarıaslan; "Nevşehir Organize Sanayi Bölgesinin Doğalgaz sorununu meclis genel kurulunda dile getirdik. Nevşehir Organize Sanayi Bölgesinin Doğalgaz surununu T.C.Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmeze yazılı soru önergesiyle sorduk..cevabı geldiğinde en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız..." dedi.

İşte Sarıaslan'ın Yazılı soru önergesi;

Aşağıdaki sorularımın Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 25.12 2018

1. Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi'ne yıllardır var edilmesine rağmen doğalgaz getirilememiştir. Doğalgazın olmaması Yeni Sanayi yatırımcılarının gelmesini engellediği gibi var olan sanayici de başka şehirlere gitmeye sevk etmektedir. Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz ne zaman gelecektir

2. Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi nin yetersizliği bahisi ile yüzlerce sanayicimizden para toplanarak yeni Organize Sanayi yaptırılacağı söylenmiş fakat aradan yıllar geçmesine rağmen hiçbir girişimde bulunmamıştır. Bu konuda bakanlığınız bir müfettiş gönderip konuyu incelemeyi düşünmekte midir"