Nevşehir Milletvekillerimiz Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk Nevşehir e bağlı Derinkuyu ilçesinde ki patates üreticileri ile kahvede buluşarak üreticilerin sorunları dinlediler. 

Nevşehir Milletvekillerimiz AK Parti Derinkuyu İlçe Başkanlığının Davetlisi olarak geldiği  Derinkuyu ilçesinde  İftarı açtılar.Derinkuyu ilçesi Kültür Parkta iftarını açan Ak partili Nevşehir Milletvekilelrimiz ilçede ki patates üreticsi çiftçilerimizle bir araya gelerek onların sorunlarını yerinde dinlediler.Derinkuyu da Milletvekillerine ilgi büyüktü.Yemekte Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca ile Ak parti Derinkuyu ilçe başkanı Serdar Palta,Mahalle muhtarları,Parti teşkilatından çok sayıda iism ve Yerel Yöneticiler yer aldılar.

Nevşehir Milletvekilleri, patates üreticileri ile kahvede buluşarak üreticilerin sorunları dinlediler.

 

Kahve toplantısına, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Ak Parti İlçe Başkanı Serdal Pala, CHP İlçe Başkanı Şener Taşkesen, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen ve patates üreticileri katıldı.

 

Toplantıda Ziraat Odası Başkanı Şen, patates çiftçisinin en önemli sorununun tarımsal sulamada kullanılan elektriklerin kesilmesi olduğunu belirterek, buna bir an önce bir çözüm bulunması gerektiğin söyledi.

 

Bazı çiftçiler de, borçlarının olmamasına rağmen elektriklerinin kesik olduğunu ileri sürerek, ürünlerini sulayamadıklarını ifade ettiler.

 

Milletvekili Gizligider, MEDAŞ'la yaptıkları görüşmede borcu olmayanların elektriklerinin açılacağını kendilerine söylediklerini belirtti.

 

Göktürk de, borcu olanlarla ilgili elektriklerin kesildiği için yasal olarak çok fazla yapılacak bir şeyin olmadığını anlatarak, "Tarımsal sulamada kullanılan elektrikle ilgili güvenlik sorunu var. MEDAŞ yetkilileri 'çiftçilerle yaşanan gerginlikler nedeniyle güvenliği sağlayamadığımız için elektrik veremiyoruz' dedi. Çiftçilerden gelen talepler farklı. Elektrik faturalarının kimisi bir ayda, kimisi üç ayda, kimisi de altı ayda gelsin diyor. MEDAŞ bölgesinde böyle bir sıkıntı var" dedi.

 

Çiftçilerin elektrik faturalarının yüksek ve düzensiz geldiğini iddia etmeleri üzerine Feralan da, "Şu anda elektrik fiyatı yüksek, biz bunu kurumlarla yaptığımız toplantılarda dile getirdik. Bu üç milletvekili her şartta sizin sorunlarınızı gündeme getiriyor. Konuyu Başbakanımıza ilettik" diye konuştu.

 

Çiftçilerin, elektrik faturalarının düşürülmesi ve faturalarının dönemler halinde gelmesini talep etmeleri üzerine de Gizligider "Biz MEDAŞ'a teklif götürelim, siz elektrik faturalarının ödenmesi konusunda taahhüt verir misiniz- Biz netice alma konusunda Bakan beyle görüşürüz. Siz de bu konuda sağlam bir irade koymalısınız" dedi.

 

Haber: Osman Aytekin