AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider yaptıkları ortak açıklamada; Aksaray, Ankara, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde İlleri Merkez, Agaçören, Gülagaç (Ağaçlı), Ortaköy, Sarıyahsı, Gölbaşı, Bala, Şereflikoçhisar, Merkez, Kulu, Nevşehir'in Acıgöl, Derınkuyu, Merkez İlçeleri - Mevkisinde, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Ankara- Niğde Otoyolu İle Bağlantı Yolları için İhale aşamasına geldiğini müjdelediler.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ortak açıklamada; Ankara, Nevşehir, Aksaray, Konya, Kırşehir ve Niğde İlleri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu ile bağlantı yolları projesinde ihale sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Ankara-Niğde Otoyol ihalesinin 14 Nisan 2017 de yapılacağı müjdesini veren AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, "AK Kadrolar, Milletvekilleriyle, Bakanlarımızla, Sayın Başbakanımızla Hep Birlikte Çalışıyor, Yatırıma Devam Ediyoruz. İlimizide içerisine alan Ankara- Niğde Otoyolumuz şimdi den Nevşehir 'imize, İç Anadolu 'muza Hayırlı Olsun" ifadesine yer verdiler.


Ankara- Niğde Otoyolu projesinde ihale ilanının yarın Resmi Gazetede yayımlanacağını dile getiren AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, "14 Nisan 2017 tarihinde ihale süreci başlayacak... Takriben 3 yıl içinde projenin inşaatı tamamlanması planlanıyor. Allah kısmet ederse 2020 yılın başında Ankara-Niğde Otoyolu'nu tamamlanarak, Niğde, Ulukışla, Pozantı, Adana ve Gaziantep ile bağlanacak. Böylece hem Akdeniz'e hem de Güneydoğu Anadolu'ya inişi kolaylaştıracak önemli bir koridor tamamlanmış olacak." dediler.


KAPADOKYA'YA HAVADAN, KARADAN, RAYDAN... ULAŞIMLA GELIYORUZ !

 "Artık Nevşehir Kapadokya Bölgesine ister havadan uçakla, ister karadan aracınla , istersen de raylardan Trenle gitmek mümkün olacak..."

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider yaptıkları ortak açıklamada;  "Sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş illeri birbirine bağlayan demiryolu projesi, bölgesel ve ulusal kalkınma açısından önem taşımaktadır. Turizm açısından da stratejik öneme sahip olan Antalya, Konya, Nevşehir illerinin birbirine söz konusu demiryolu hattı ile bağlanacak olması, bölgesel turizm potansiyelini arttırma açısından büyük önem arz etmektedir "dediler.

Çalışması devam eden " Antalya, Konya, Nevşehir, Kayseri  hızlı tren projesi tamamlandığında Artık Kapadokya'ya ister Sağlıklı otoban karayoluyla, ister Uçakla , ister Araçla istersen de Hızlı Trenle ulaşabileceğini ifade eden Milletvekilleri, Değişen gelişen ve büyüyen Nevşehir'imizi 2023'e hazırlıyoruz. "Durmak Yola Devam" ifadesinde bulundular.



Ankara- Niğde Otoyolu güzergahı


Proje güzergahının başlangıç noktası mevcutta bulunan  Ankara  Çevre Otoyolunun güneyindeki Gölbaşı ilçesinin batısında yer alan Hacılar Köyü, projenin bitiş noktası ise Niğde-Gölcük kavşağı.

Proje güzergahının, Kırşehir ili sınırlarında Kızılırmak Nehrini geçerek Merkez ilçesinde yer alan İğdecik ve Gölhisar Mahallesi civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanması planlanıyor.

Proje güzergahı ;

- Ankara-Acıkuyu Kavşağı,
- Acıkuyu Kavşağı-Alayhan Kavşağı,
- Alayhan Kavşağı – Gölcük Kavşağı
olmak üzere üç alt kesimde projelendirilmiş olup proje güzergahının toplam uzunluğunun yaklaşık 330,25 kilometre olması öngörülüyor.



Proje güzergahının bağlantı yolları da dahil olmak üzere yaklaşık olarak 152 kilometresi Ankara ili sınırlarından, 96 kilometresi Aksaray ili sınırlarından, 22 kilometresi Kırşehir ili sınırlarından, 6 kilometresi Konya ili sınırlarından, 28 kilometresi Nevşehir ili sınırlarından ve 25 kilometresi ise Niğde ili sınırlarından geçiyor.


Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol

Niğde-Gölcük kavşağında son bulan Proje güzergahının,  Adana  Pozantı otoyoluna bağlantısı sağlanacak olup ayrıca güzergahın Şanlıurfa-Habur otoyol bağlantısı da yapılacak. Böylelikle Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar devam eden TEM (Trans European Motorway) Otoyolunun kesintisi ortadan kalkacak.

Güzergah boyunca, 9 adet kavşak, 4 adet viyadük ve 57 adet köprü yapılması planlanıyor. Yapılacak köprülerin 15 tanesi kavşak köprüsü, 5 adet otoyol köprüsü, 31 adet köy yolu köprüsü, 1 adet nehir köprüsü, 2 adet bağlantı yolu köprüsü, 2 adet imar yolu köprüsü ve 1 adet devlet yolu köprüsü olacak.