Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, inananlar için Ramazan ayının habercisi olarak da bilinen mübarek Berat Kandili’nin tüm İslam Alemi için sağlık, mutluluk ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Şaban ayının 15. gününe denk gelen rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayı olan Ramazan ayının habercisi olarak da bilinen Berat Kandilinin, tüm inananlara sağlık, mutluluk ve dostluk getirmesi temennisinde bulunan Ünver mesajında şunları kaydetti;  “Mübarek günler içerisinde farklı bir öneme sahip olan ve rahmet ,bereket ,feyz, mağfiret gibi tüm değerleri içerisinde barındıran Ramazan Ayı’nın bir bakıma müjdeleyicisi olarak da ele alınan Berat Kandili’nin başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm inananlar için güzellikler ,bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

 AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan Kandil Mesajı;

Mesajında Berat’ın kelime anlamının af ve bağışlanmak olduğunu kaydeden  AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan, “Mübarek 3 ayların tam ortasına denk gelen ve Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili, biz Müslümanlar için bir fırsat gecesi olarak yorumlanmalıdır. Elbette her günün ve gecenin Allah katında önemi aynıdır ancak, bazı geceler vardır ki, insanın ruhen temizlenme ve günahlarından arınma isteği ile doğru yolu bulma arzusuna öncülük eder. İşte Berat Gecesi de böyle müstesna gecelerden birisidir. Biz Müslümanlar, bu gecede içten ve samimi duygularla, hiçbir riya olmadan gerçekleştireceğimiz amellerle günahlarımızdan arınacağımıza inanırız. Zaten adı üstünde günahlardan arınmak ve bağışlanmak anlamına gelen Berat Kandili, bu açıdan da ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.


Yüce Allah’ın rahmetinin ve merhametinin sonsuz olduğunu hatırlatan Feralan, “Elbette kul olarak hepimiz günah işlemeye ve hata yapmaya eğilimliyiz. Çünkü yaratılış fıtratımızda bu özellik var. Ancak bize düşen, bu günahları ve hataları en aza indirmektir. Yüce Allah’ın bizlerden isteği de budur. Berat Gecesi’ni de günahlarımızın affı ve tövbelerimizin kabulü için bir vesile olarak görmeliyiz. Çünkü ne kadar günah işlesek ve hata yapsak da, Allah’ın sonsuz mağfireti ve rahmetinin, bizleri daima kucaklayacağından umudumuzu kesmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Nevşehirli hemşehrilerim olmak üzere, tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutlarken, dünyada savaşların, acının, kanın, gözyaşının olmamasını; sevginin, barışın ve kardeşliğin hakim olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk Kandil Mesajı;

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk ise on bir ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in habercisi olan mübarek Berat Kandili’ni idrak edecek olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, Berat Kandilinin tüm İslam alemi için sağlık, mutluluk ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. Kandillerin birlik, beraberlik ve kardeşlik için eşsiz bir fırsat olduğunu belirten Göktürk, "Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen Berat, yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmekte ve günahlardan arınma demektir. Başta Nevşehirli hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam aleminin Berat Kandili'ni kutluyor, bu gecenin insanlığın barışına, huzuruna, kardeşliğine ve mutluluğuna vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'in Kandil Mesajı; 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider de "Berat Kandili, Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine sığındığımız, gönüllerimizi tövbe ile arındırdığımız özel bir gecedir. Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde beratımızı almamızın Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını bir kez daha anlarız başkalarının hak ve hukukuna riayetin temel dini
ödevlerimizden olduğunu biliriz'' dedi.
Berat Kandili gecesinin İslam alemi için önemli olduğunun altını çizen Gizligider, "Bu mübarek gecede yaradana, kendimize, yakın ya da uzak çevremize ve bütün insanlığa karşı sorumlulukları bulunan bir varlık olduğumuzu tekrar hatırlar, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgularız. O halde, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışmalıyız.

Yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın ise imanımızın ve yararlı işlerimizin olduğunu fark edelim. İnsanı insan olduğu için sevip, yaradandan dolayı hoş görüp dünyaya biraz da rahmet penceresinden bakalım. Etrafımıza kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumları ekelim. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin, başta Nevşehirli hemşerilerimiz olmak üzere, bütün İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik eder, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.