1 Kasım seçimlerinden zaferle ayrılan AK Parti Nevşehir'de 3 Milletvekili çıkarmıştı. Milletvekilleri mazmatalarını alarak resmen vekillik sıfatı kazandılar. 

Şimdi İş Başına ! 

Şimdi Nevşehir seçmeni, Ankara’ya gönderdiği vekillerin seçim döneminde verdiği sözleri tutmasını, Nevşehir’in biriken ve yıllardır çözülemeyen sorunları için bir şeyler yapmasını bekliyor.

26.Dönem de Nevşehir'in Vekiliğini yapacak Mustafa Açıkgöz , Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider mazbatalarını alarak artık resmen iş başına geçmiş oldular.

Bu sonuçla beraber vatandaş, beklentilerini www.fibhaber.com a anlattı...

VATANDAŞ HİZMET SİYASETİ İSTİYOR

Yeni dönemde Nevşehir'in atılıma geçmesini isteyen vatandaşlar, 'Mazbatalarını bugün alan Nevşehir milletvekillerimizle yeni dönemde umut içinde olmak istiyoruz. Nevşehir'imizin kaybedecek zamanı yok. Milletvekillerimizden bu vebal makamlarında hep birlikte Nevşehir'in menfaati için çalışmaya davet ediyoruz. Artık kısır siyaset değil hizmet siyaseti Nevşehir'de hakim olsun' diye konuştu.

NEVŞEHİR'İN SORUNLARI ORTADA

Nevşehir'in sorunlarının çözümü için milletvekillerine büyük görevler düştüğünü dile getiren halk, 'Nevşehir her yıl göç veren illerin arasında. İşsizlik önemli sorun. Yatırımcı Nevşehir'e uğrak vermiyor. Devlet yatırımlarında geri bırakılıyor. Sanayi ve hayvancılık teşviklerinde hakkı yeniyor. Artık Nevşehir'in bu temel sorunlarının üzerine gitme vaktidir' diye söyledi.

VEKİLLER AĞABEYLİK YAPSIN

 

Kısır siyasetin Nevşehir'e hiçbir şey kazandırmayacağını söyleyen halk, 'Vekiller Nevşehir'i birleştirsin. Siyasi partiler, STK'lar, işadamları, bürokrasi, halk hep birlikte küçük hesapları bir kenara bırakıp Nevşehir mücadelesi vermeli. Kısır çekişmeler şehre zarar veriyor. Artık birlikte olma zamanıdır. Vekillerin bu noktada da şehir bütünleştirip ağabeylik yapması gerek' dedi.  


YENİ MİLLETVEKİLLERİNDEN BEKLENTİLER!

Ankara' da görev yapacak milletvekillerimizin, Nevşehir ile bağlantılarını mümkün olduğunca güçlü tutmalarının, Nevşehir' e hizmet yolunda bir ön şart olduğuna inanıyoruz. Bunun başarılmasında,

Vatandaşlarımızla Ankara' da görüşmek yerine, Nevşehir' e düzenli olarak ziyaretler yapılması ve bu ziyaretlerde vatandaşlarımızla görüşme imkanı sağlayacak irtibat ofisleri oluşturulması,

Şehrimizin kanaat önderi konumunda bulunan kişi ve kurumlarıyla devamlı irtibat halinde olunması
gibi yöntemlerin çok yararlı olacağını düşünüyoruz.

Önemli görevlere seçilen kişilerin etrafında dar bir halkanın oluşması, Türk siyasetinin bir gerçeği haline gelmiştir. Bu tür halkaların müdavimi olan bazı kişilerin yaptıkları yanlış işler, en çok milletvekillerimize zarar vermektedir. Ayrıca, bu tür kişiler milletvekillerimizin toplumun geniş kesimleri ile bağlantı kurmalarının önünde bir engel oluşturmaktadır.

Bu konuda, milletvekillerimizin azami dikkati göstereceklerine ve sahip oldukları basiret ve feraset ile bu tür sorunlara fırsat vermeyeceklerine inanıyoruz.


Milletvekillerimiz,

Sadece kendilerine ve partilerine destek verenlerin değil, muhalif kesimlerin de, ilimizle ilgili konulardaki görüşlerini takip etmeli,
Sesini duyurma imkanı olmayan geniş toplumsal kesimler ile iletişim kurabilecek mekanizmaları geliştirmeli,
Ulaşılabilir olmaya özen göstermeli, (kendilerine sağlanan sekretarya ve danışmanlık imkanlarının iyi kullanılması halinde, iletişim kopuklukları asgariye inecektir.)
Kentimizin gündemindeki tartışmalı konularla ilgili olarak doğrudan taraf olmamaya özen göstermeli, yeri geldiğinde taraflar arasında arabulucu rolü oynamalı,
Meclis çalışmalarına aktif biçimde katılarak kentimiz ile ilgili konuları yakından takip etmeli,
Nevşehir' i ilgilendiren konular Meclis gündemine geldiğinde, Nevşehir kamuoyu bilgilendirerek, etkin bir lobi gücü oluşturmalı,
Kendilerinin yasama konusundaki çalışmaları ve yürütme ile ilgili girişimleri hakkında Nevşehir kamuoyunu bilgilendirmeli, (Bu yapıldığı takdirde, kendilerinin değerli çalışmalarını yakından takip etme ve gerektiğinde destek verme imkanına kavuşabiliriz.)
Kendi aralarındaki iletişimi canlı tutarak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye ve uzlaşmaya dayalı bir üslup kullanmaya özen göstermeli,
Parti farkı gözetmeksizin, şehrimizle ilgili asgari müştereklerde bir araya gelerek, her türlü siyasi mülahazanın üzerinde, ortak bir Nevşehir siyasetinin geliştirilmesine öncülük etmelidirler.
İfade ettiğimiz beklenti ve önerilerin dikkate alınması halinde, milletvekillerimiz Nevşehir' in sorunlarının çözümünde etkin bir rol oynayabilecekleri gibi, milletimizin kendilerine teslim etmiş olduğu emanetin de gereğini yerine getirmiş olacaklardır.

Her fırsatta dile getirdiğimiz "ülkeler ülkelerle, şehirler ise şehirlerle yarışır" gerçeği, meclis çalışmaları esnasında, milletvekillerimizin de karşısına çıkacaktır. Değerli milletvekillerimizin, bu yarışta Nevşehir' in menfaatlerini korumak için, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarından kuşkumuz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle FİB Haber Merkezi olarak tüm Nevşehir Milletvekillerimizi tebrik ediyor, bu zorlu ve onurlu görevde başarılar diliyor, 26. Yasama Dönemi' nin ülkemiz ve kentimiz Nevşehir için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.


HALKTAN KOPMAYIN

Nevşehir'de yıllardır Seçim dönemlerinde en çok şikayet edilen konuların başında önceki vekillerin halktan kopuk olduklarına ilişkin eleştiriler geliyordu.

Vatandaşlar, bazı vekillerin 4 yıldır mahallelerine ya da köylerine uğramadıklarını, kendilerine selam dahi vermediklerini söylediler.

Yeni vekillerin bu tepkileri dikkate almaları, her fırsatta halkın içinde dolaşmaları, zaman zaman köy ve mahalle ziyaretleri yaparak toplumun sıkıntılarını yerinde dinlemeleri gerekiyor.

Vekillerin, kendilerini seçen asillere bu şekilde yaklaşmaları, asil olan halkı yok saymamaları, vatandaşlara tepeden bakmamaları isteniyor.


EĞİTİM

Nevşehir’in en önemli sorunlarından birisi eğitimdir.

Eğitimdeki başarısızlık yeni vekillerin derdi olmalı, öğretmen ve öğrencilerin prefabrik okullardan kurtarılması, Milli Eğitim’deki kadroların değiştirilmesi ve liyakatli eğitimcilerin iş başına getirilmesi konusunda da yeni vekillerden beklenti vardır.

Yeni vekillerin bu beklentileri boşa çıkarmamaları, kamuoyunun beklentileri doğrultusunda ciddi çalışmalar yapmaları ve çözüme yönelik girişimlerde bulunmaları beklenmektedir.

KÖY YOLLARI

Yeni vekillerin, Valilik, özel İdare ve İl Genel Meclisi üyeleriyle koordinasyon içinde çalışması, gerekli ödenekleri sağlamaları ve bir an önce köy yollarının iyileştirilmesi ve asfaltlanması konusunda adımlar atmaları bekleniyor.


Nevşehir'in en çok takip edilen haber mecrası www.fibhaber.com olarak Yeni vekillerin bu beklentilere yönelik adımlar atıp atmayacaklarının takipçisi olacağız.

Bakalım seçimde verdikleri sözleri tutacaklar mı? Nevşehir'in sorunlarının çözümünde ne denli etkili olabilecekler.

Bunu hep birlikte Zamanla göreceğiz.

Biz Tüm Milletvekillerimize Kavgasız , Nizahsız Yapılan Hizmetlerin konuşulacağı verimli ve 2023 hedeflerine koşan bir Dönem diliyoruz.

Şimdi siz kıymetli Nevşehirli hemşehrilerimizden de Vekillerinden neler istediklerini bizlerle paylaşmasını istiyoruz.
İlginiz ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.


Nevşehir'de Halkın Beklentileri konusunda sizler için seçtiğimiz bir kaç başlık :

Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Acemi Birliği
Nevşehirspor'un 3. Lige taşınması
Nevşehir Nüfusunun 100 Bina ulaşması
Kapadokya'da Peribacaları başta olmak üzere Nevşehir'in tarihi Kalesi ,çeşme , külliye ve eski evler restore edilmeyi bekliyor.

Ayrıca Kapadokya gerçeğiyle Turizm , Kabak Çekirdeği , Üzümü , Patatesi , Buğday vb. değerleriyle Tarım , Üniversite öncelikli Eğitim destekleri , Küçük Esnafları ve Sanayi Yatırımcılarına destek teşvik...