NEVŞEHİR(MHA) AK Partili Nevşehir Milletvekilleri, il başkanı, merkez ilçe ve kadın kolları başkanları ile İl genel meclisi başkanı Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneğinin davetine icabet ederek Şehit ve gazi ailelerinin sorunlarını dinledi.

Şehitlik Parkında düzenlenen Programa AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, İl genel meclisi başkanı Süleyman Özgün, Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Yurt-Kur İl Müdürü Mehmet Sürücü, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran, şehit aileleri ve gaziler katıldılar.

Kuranı Kerim Tilaveti ve dua okunmasıyla başlayan Programın AK Parti Nevşehir Milletvekillerinin şehit ve gazi ailelerinin sorunlarını dinlemek ve istişare etmek üzere yapıldığını söyleyen Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Şehit ve gazi ailelerinin ikamet ettikleri evlerin yollarının düzenlenmesini istediğini, bu talebin il özel idaresi tarafından karşılanmasını istediklerini dile getirdi.

7 Haziran seçimlerinin Karabulut gibi üzerlerinden geçmesine karşın 1 Kasım sabahı bayrama ulaştıklarını söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Biz sizlere minnettarız. Bu Vatanın birliği bütünlüğü için evlatlarınızı kaybettiniz. Ruhları şad olsun. 1 Kasım’da oylarınızla birliğimize, kardeşliğimize katkıda bulundunuz. Bu vatan uğrunda ölünen ve şehit verilen bir Vatan. Bize düşen sizlere sahip çıkmak. Bu bizim boynumuzun borcu” dedi.

Allah bir kez daha bu Millete bu 4-5 aylık süreci yaşatmasın, haklarınızı helal edin diyerek sözlerine başlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise; “İç savaş senaryolarının konuşulduğu bir dönemden bugünlere ulaştık. Ümmeti Muhammed’in selameti Türkiye’ye bağlı demiştik. 1 Haftadır insanlarımız bayram havasında. Rabbimin bu milleti sevdiğini düşünüyorum. Adeta yitiğini buldu milletimiz. Bugüne kadar AK Parti iktidarları sizler ne dediyseniz onları yaptı. Bundan sonra da aksayan bir şey varsa sorumlusu biziz. Maddi manevi yanınızdayız. Bu süreçte sizler dimdik durdunuz, önümüzdeki 4 yıl içerisinde bizler sizlerin yanınızda olmayı sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

Bu toprakları Vatan yapanların Şehit ve gaziler olduğuna dikkat çekip sözlerine başlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “Bu işlere bırakın elini, tırnağını bile koymayanlar uzun uzun hamaset yapıyorlar ama gerçekten bu Vatan uğruna canlarını veren Şehitlerimizin ailelerini bir dinlemiyorlar. 7 Haziran da ülkenin üzerine çöken karabulutları dağıttınız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkenin geleceğini her şeye hayır diyenlere bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Bundan sonra da biriz ve beraberiz. Sizden gelen talepler bizim için emirdir. Sayın Başkanımızın söylediği hususta en ufak bir tereddütünüz olmasın. Allah’ın izniyle taleplerinizi yerine getireceğiz” diye konuştu.