Taşğın; yapmış olduğu açıklama; Milli kültürümüzün temel taşlarından olan yüce dinimiz İslam, milletimizin huzur ve mutluluğunun ön şartı hatta dünya barışının hayat kaynağıdır. Bu güzel dini insanlığa tanıtan ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (S.A.V.) tanımak ve tanıtmak bütün Müslümanların görevinin olduğunu belirtti. Çünkü;

 

Hazreti Peygamber'i anlamak ve sevmek, ona tabi olmak, onu örnek almak demek, onun, insanlığın huzur ve saadeti için yaptığı cihanşümul çağrıyı yaşadığımız dünyaya taşıyarak hayatımızın her safhasına yansıtmak ve davranışlarımızı Kur'an-ı Kerim'in övgüyle bahsettiği onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Günümüz insanlığının yaşadığı keşmekeşliğin, ihanetin ve derin problemlerin ana sebeplerinden biri, hiç şüphesiz Hazreti Peygamber'in örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında sağlam bir köprü kuramayışımız ve çıkmaz sokaklarda çıkış arayışlarından başka bir şey değildir."

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftasının Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder, tüm mazlum ve mahsun insanların yüzlerinin gülmesine vesile olmasını dilerim dedi.

 

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği

 

Yönetim Kurulu Adına

 

Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın