Nevşehir CHP İl Başkanı Ahmet Göktaş, Merkez İlçe Yürütme Kurulu Başkanı Hakim Demirci, İlçe Başkanları ve partililer tarafından ağırlanan CHP Ankara Milletvekili Aka, Nevşehir gündemine ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Patates ile ilgili bölgede çok ciddi bir sorun dururken AKP li Nevşehir Milletvekillerinin şu ana kadar balonculuk ve yer altı depoculuğu konusunda iki ayrı araştırma önergesi verdiklerine dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Aka, Nevşehir’de organize sanayi sürecinin çok yavaş ilerlemesinin yöredeki iş istihdamını da olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Ülkede işsizliğin çözümü adına 2011 yılındaki seçimlerde gündeme getirdikleri Aile Sigortası Projesinin AKP zihniyeti ile gündeme bile alınmadığına değinen Aka, “Nevşehir’e önem veriyoruz. Çünkü Sahipsiz kalmış durumda. Türkiye büyük millet Meclisinde bugüne kadar neler yapılmış onu araştırdım Üç Milletvekili tarafından Nevşehir ile ilgili herhangi bir kanun teklifi verilmemiş. Herhangi bir yazılı ya da sözlü soru önergesi verilmemiş. İlimizle ilgili sadece iki araştırma önergesi verilmiş. Bunlardan bir tanesi balon turizmi ile ilgili, diğeri de yer altı depoculuğu ile ilgili. Herhangi bir Nevşehirliye sorsanız patates sorununu söyler. Patates üreticilerinin can çekiştiğini görüyoruz. Borç altında ve icralık olduklarını görüyoruz. Bu çiftçiler insan içerisine çıkamaz durumda. İhracat yaptığımız ülkelerle ilişkilerimizin bozulmasının bu çiftçilerimizi de olumsuz etkilediğini görüyoruz. Satamadıkları ürünün çürümeye bırakıldığını görüyoruz. Gelmeden önce bir kahvehaneye uğradık. Orada da çay parasını bile ödeyemez durumda olduklarını dile getirdi. Çiftçinin uykusu kaçarken onları bu hale getirenlerin uykusu neden kaçmaz anlamıyoruz. Diğer bir sorun ise elektrik borçları. Bu borçlar nedeniyle çiftçi icralık durumda. Organize sanayi çok yavaş ilerliyor. Bunun altında yatan nedende Nevşehir’e gelen yatırımların azalması. Yatırım olmadığından dolayı istihdam yaratılamıyor. İşsizlik nedeniyle toplum huzursuz. Her üç gencimizden biri işsiz durumda. Öğrenciler lise çağında ben ne olacağım kaygısını duyuyor. Ama Başbakan çıkıp her Üniversite mezununun iş bulmak durumunda olmadığını dile getiriyor. Geleceğe umutsuzlukla, çaresizlikle karşı karşıya geliyor. Ulusal istihdam Planlaması yapılmalı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim bu konularda ürettiğimiz projelerimiz var. 2011 seçimleri öncesinde kamuoyu ile paylaşmıştık. Ailede kadınlara belirli bir ücret verilmesi ve ücretin direkt kadına ulaştırılmasını gündeme getirmiştik. Aile Sigortası projesi AKP zihniyeti dolayısıyla projemiz hayata geçirilemedi. Gelir dağılımı çok dengesiz. Ülkemizde gelir dağılımı konusunda ciddi bir dengesizlik var. Gelir dağılımındaki uçurum giderek açılıyor. AKP iktidarı buna seyirci kalıyor” açıklamalarında bulundu.