AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adaylığı için kulislerde ismi sıklıkla geçen Elektronik Mühendisi ve Nevşehir eski Türk Telekom İl Müdürü Yavuz YAPAR, Fib Haber’i ziyaret etti. Ziyarette çok önemli açıklamalarda bulunan YAPAR, yerel siyaset ile ilgili değerlendirmeler de bulundu.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adaylığı için kulislerde ismi sıklıkla geçen Elektronik Mühendisi ve Nevşehir eski Türk Telekom İl Müdürü Yavuz YAPAR, Fib Haber’i ziyaret etti. Ziyarette çok önemli açıklamalarda bulunan YAPAR, yerelde siyaset gündemi il ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yerelde siyaset yapmak için önce sevgi sahibi olmak gerektiğini söyleyen YAPAR, adaylık süreciyle ilgili ise değerlendirmelerinin devam ettiğini belirtti.

- Biz sizi yakından tanıyoruz ama okurlarımız için kendinizi biraz tanıtır mısınız? Yavuz YAPAR kimdir?

Öncelikle Fib Haber ailesi ve değerli okurlarını, takipçilerini saygıyla selamlıyorum.

Kendimi kısaca tanıtacak olursam;

15.12.1961 yılında Nevşehir ili merkez ilçede doğdum.

İlk, orta ve lise öğrenimimi Nevşehir’de tamamladım. Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik bölümünden Elektronik Mühendisi olarak mezun oldum. 1983 yılında Kayseri PTT Başmüdürlüğünde göreve başladım.

1984-1986 yıllarında askerlik görevimi yaptım.

1983–2017 yılları arasında PTT ve TÜRK TELEKOM A.Ş ‘de Kayseri, Uşak, Gümüşhane, Ankara ve Nevşehir illerinde Mühendis ve Yönetici olarak görev yaptım.       

2005 yılından itibaren 12 yıl süreyle yürüttüğüm Nevşehir İl Telekom Müdürlüğü görevimden 30 Haziran 2017 tarihinde ayrılarak Türk Telekom A.Ş Genel Müdürlüğünde görevlendirildim.

30 Eylül 2017 tarihi itibariyle de Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğünde ki görevimden ayrıldım.

2017 yılı Kasım ayı sonu itibariyle SGK Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden emekli oldum.

Halen Nevşehir ve Ankara illerinde Serbest Müşavir Mühendis olarak Elektrik Proje, Taahhüt ve Müşavirlik hizmetlerinde ticari faaliyetlerimi sürdürmekteyim.

2015 yılında yapılan 25. ve 26. Dönemlerinde ve 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27.dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK PARTİ ’den Nevşehir Milletvekili aday adayı oldum.

Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Deneyimlerim:

Haberleşme sektörünün içinde PTT ve Türk Telekom A.Ş.de uzun yıllar mühendis ve Kayseri, Uşak, Gümüşhane ve Nevşehir illerinde İl Müdürü olarak görev yaptım, Telekomünikasyon alanında hizmetlerin yürütülmesinde alt yapı, yatırım, işletmecilik, halkla ilişkiler ve pazarlama alanlarında projeler gerçekleştirdim. iş hayatım süresince; haberleşme sistemleri ve teknolojileri,  yöneticilik, halkla ilişkiler, pazarlama ve satış, yasal mevzuat, kişisel gelişim ve diğer konularda çok sayıda eğitim, seminer, konferans ve çalıştaylara katıldım, çeşitli ihtisas komisyonlarında görev aldım.

“MİLLİ VE MANEVİ GELENEKLERİNE BAĞLI BİR AİLENİN MENSUBUYUM”

- Peki Siyasete nasıl atıldınız? Siyasi yaşamınız ne zaman başladı?

Siyasi hayatım AK Parti’ ile başladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu siyasi hareketi beğeniyordum. Sonrasında ise Türkiye’de hem siyasal hem de ekonomik olarak bir sıkışmışlık vardı. Türkiye’nin nefes almaya ihtiyacı vardı.

 2015 yılında Milletvekili aday adaylığı ile AK Parti’de siyasete atıldım.

Milliyetçi, muhafazakar ve Demokrat bir kişiyim. Geleneklerine bağlı bir ailenin mensubuyum, 2015 ve 2018 yıllarında yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Partide Nevşehir Milletvekilliği Aday Adaylığı süreçlerini yaşadım.

“SİYASET YAPMAK İÇİN ÖNCE SEVGİ,  SAYGI VE SAMİMİYET SAHİBİ OLMAK GEREKİR”

- Yerelde siyaset yapmak zordur. Aday olur Başkan seçilirseniz zorluklar yaşayacağınızı biliyor musunuz?

Tabi ki zorluklar yaşayacağız ama bizim işimiz kolaylaştırmaktır. Yerelde ve genelde siyaset yapmak için önce sevgi ve saygı sahibi olmak gerekir. Yaşadığınız şehri, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek olmak üzere tüm insanına sevgi, saygı ve samimiyet göstermelisiniz. Bunları sağladığınız zaman zor olanlar kolaylaşır.

Partimizin başarısının da en önemli sırrı sevgidir. “Sevgi saygıyı, saygı ise tevazuu getirir.”

Nevşehir’de Türk Telekom il Müdürü olarak 12 yıla yakın bir süre görev yapmam nedeniyle il, ilçe ve tüm köylerinde daima, insanımızın memnuniyetini ön planda tutan, kaliteli ve etkin hizmet çalışma anlayışı görevimi yapmaya çalıştım, hep hemşehrilerimizin içinden biri oldum. Hizmet ve çalışmalarımda samimiyeti, karşılıklı sevgi ve saygıyı daima ön planda tutma gayretinde oldum. Çalışma sloganımız; “Zoru hemen yapacağız, imkansız biraz zaman alacak” olmuştur.

Kamu ve özel sektörde geçen çalışma hayatım süresince Kanun ve yönetmeliklere uygun olarak görevimi ifa etme gayreti ve azminde oldum. Ne kurumun hakkını ne de vatandaşımızın hakkını birbirine karıştırmadım. Hizmetlerimizin Yasalar ve yönetmeliklere uygun yürütülmesinde prensiplerimden taviz vermedim.

“NEVŞEHİR’E VE NEVŞEHİR HALKINA HER TÜRLÜ HİZMETE HAZIRIM”

- Önümüzde yapılacak olan yerel seçim için AK Parti’nin NEVŞEHİR Belediye Başkan Adaylığı için kulislerde isminiz sıklıkla geçiyor. Böyle bir düşünceniz, tasarrufunuz var mı?

Bu soruyu soracağınızı biliyordum. Benim istememden ziyade vatandaşlarımızın, partimizdeki karar verici organların istemesi önemli. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, gönül belediyeciliği yapılacağını ve halkın istediği adaylarla yola çıkılacağını, ayrıca çokça vurguladığı gibi, halkla temas ve samimiyet önemli kriterlerden olacaktır.

Seçmenlerimiz adaylardan yenilikçi, vizyoner olmasını beklemektedir. Ancak belediye başkanının yenilikçilik ve vizyonerlik adı altında şehrin hiç ihtiyacı olmayan alanlara yönelmesini istemiyor. Bunu şehrin kaynağının israf edilmesi olarak görüyor. Bunun yerine şehirdeki işsizliğin azaltılması, şehrimizin diğer şehirlerle rekabet edebilirliği ve diğer alanlarda yatırım konularına odaklanmasını beklemekte, yani şehrimizin gerçekçi sorunlarına odaklanmasını, yönelmesini istiyor.

Nevşehir’e ve Nevşehir halkına hizmet için ortak akıl ve kollektif anlayışla çalışma hedefiyle daima göreve hazır oldum, görevden asla kaçma olmaz. Hizmet etmek için illa Belediye başkanı, milletvekili olmak şart değil, değişik pozisyon ve konumlarda da hizmetlerde bulunmak mümkündür. Aday adaylığı konusunda görüşme ve değerlendirmeler devam etmekte.

“ADAY ADAYLARI RAKİP DEĞİL, DAVA ARKADAŞLARIMIZDIR”

- Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmeleriniz nedir?

Şu anda bütün partiler kimi aday göstereceklerine odaklanmış durumdalar. Çünkü partiler arasında oy geçişkenliğine etki edebilecek en önemli parametre gösterilen adayın PROFİLİ olacaktır. Partiler bunun farkındalar.

Mart 2019 ayında yapılacak yerel seçimler ülkemizin geleceği için büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla bu seçimlerde ideolojik konumlanma, taraftarlık duygusu ve seçim kampanyalarından daha çok aday profilinin ön plana çıkacağını ve seçimin sonucuna etki edeceğini düşünmekteyim..

Seçmenlerin adaylarda öncelikle şu özelliklere odaklanacağını düşünmekteyim.

Başkan adayı üzerinde olumlu ve olumsuz algı ya da olgu esasında söylenenleri kıyaslayacak, sadece başkan adayının şahsı belirleyici olmayacak. Aynı zamanda, çevresi, akrabaları, muhtemel çalışma ekipleri de değerlendirilecek. Dolayısıyla başkan adayının kendisinin, çevresinin ve çalışma ekibinin şaibesiz olması en önemli kıstas olacaktır.

Dolayısıyla, AK Parti özgürlüklerin, yeniliklerin, demokrasinin adresidir. Parti içinde muhakkak bir aday adaylığı süreci yaşanır. Bu hizmette bir bayrak yarışıdır. Partimizin içindeki insanların asla rakip olarak görülmemesi gerekir. Onlar dava arkadaşlarımız, kardeşlerimizdir. Aday kim olursa olsun yanında olur ve sonuna kadar desteklerim. Halkımızın refah, huzur ve mutluluğu bizim için en önemli gurur ve onur kaynağıdır.

“BİZİ BUGÜNLERE GETİREN, ÇELİK GİBİ MİLLİ İRADEDİR”

- Biraz da genel siyaset konuşalım… Nasıl bir Türkiye görüyorsunuz?

Genel bir değerlendirmede bulunduğumuzda, gündem bilindiği gibi terör ve ekonomi. Çeşitli bahaneler ile suni bir ekonomik kriz havası estiriyorlar. Bunları yapanlar ekonomik terör tetikçileri. Birçok olayda başaramadılar bu sefer ekonomi kartını açtılar. Perde arkasında kimlerin olduğu çok iyi biliniyor. Karanlık ellerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları net bir şekilde görülmektedir.

İçeride ve dışarıda ülkemize operasyon çekmeye çalışıyorlar. Türkiye bölgede ve dünya ölçeğinde diz çöktürülebilecek bir ülke değil. Milletimiz boyunduruk altına alınabilecek bir millet değil. Millet devletiyle el ele oldukça bütün problemler tek tek çözülür.

Milli Ekonomimiz gelişip büyüdükçe, Milli Savunma sanayimiz geliştikçe, terör odakları ve destekçileri bunu kabullenemiyorlar. Bizi bugünlere getiren bizi biz yapan ortaya koyduğumuz çelik gibi milli irademizdir.

Krizler atlatılır, ekonomi bozulur düzelir ama önemli olan böyle hassas günlerde nerede ve nasıl konumlanacağımızı iyi bilmemizdir.

Güçlü ve büyük Türkiye için hep birlikte çalışacağız, Muasır Medeniyet seviyesinin üzerine çıkacağız.

Bu vesile ile Mart 2019 da yapılacak yerel seçimlerin, Şehrimize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.

FİB Haber Merkezi olarak bizlere ayırmış olduğunuz zaman için teşekkür eder. Alacağınız kararın ilimiz ve şahsınız için hayırlara vesile olmasını dileriz.