NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de iktidar ve muhalefet Partilerine 2 Hukukçu, ve 1 Mali Müşavir hakim.

İktidar Partisi Ak Partinin il başkanlığına genel seçimlerin hemen öncesinde sürpriz bir şekilde atanan Kazım Sunar, il kongresinde tek liste halinde kongreye girerek bu kez seçilmiş il başkanı olarak görevine devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisinde de benzer bir durum yaşandı. Genel seçimlerde il başkanının milletvekili adayı olması nedeniyle parti yönetimi içerisinden il başkanlığına seçilen Bülent Dağdibi’nin yerine yine bir hukukçu Avukat Ahmet Göktaş seçildi. Tıpkı Ak Parti’de olduğu gibi meslek itibariyle Cumhuriyet Halk Partisinde il başkanlığı koltuğu Muhasebeciden Avukata geçti.

Milliyetçi Hareket Partisinde ise AKP ve CHP deki durumun tam dersi söz konusu. MHP’de il başkanlığından sürpriz bir şekilde istifa eden Serkan Bedirhanoğlu’nun yerine son 6 aydır Muhasebeci Mali Müşavir Göksel Taşçı görev yapıyor. 

Yaklaşan Yerel seçimler öncesinde Nevşehir de en çok yoğun mesaide bulunacak siyasi partiler bu üç parti olacak ve vatanda bu üç siyasi partinin adaylarını çok ince bir mercek altına alacak...