NEVŞEHİR(MHA) 1 Kasım seçimlerine geri sayım sürerken Nevşehir siyasetinde iki ittifak flörtünün nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Ülke kamuoyuna yansıyan AK Parti Saadet Partisi ittifak söylemlerinin ardından İlimizde henüz ne AK Partiden ne de Saadet Partisinden bu konu da bir açıklama yapılmış değil. Özellikle 7 Haziran seçimlerinin ardından şu ana kadar sırra kadem basan SP İl Başkanı Ali Doğan Simit’in konuya dair tek bir cümle sarf etmemesi de dikkatleri çekiyor. 1 Kasım seçimlerinde BBP ile ittifak yapmayacak olan Saadet Partisinin AK Parti ile ittifak beklentisi nedeniyle henüz Nevşehir’de Milletvekili adayı çıkarıp çıkarmayacağı konusunda da bir adım attığı görülmedi. Anlaşılan o ki, SP İl teşkilatı AK Parti ile yapılabilecek muhtemel bir ittifakın beklentisi içerisinde ve genel merkezden gelecek kararı bekliyor.

Öte yandan CHP ile Vatan Partisi de 1 Kasım seçimlerine ittifak halinde girebilmenin formüllerini arıyor.

Parti il binasında ilk kez bir arada görüntülenen ve son zamanlardaki terör olaylarına duyulan tepkinin dile getirildiği basın toplantısında Vatan Partisi il başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay, parti genel merkezlerinin ittifak için görüşmede olduklarını, oradan çıkacak sonucu beklediklerini ifade etti.

Atalay, Vatan Partisinin söz konusu ittifak görüşmelerinden CHP’den herhangi bir aday sıralaması beklemediğinin de altını çizdi. CHP İl Başkanı Kamil Gülmez ise Vatan Partisi İl Başkanının henüz görüşmeler sürerken bu açıklamayı yapmasından çok ta memnun olmasa da evet görüşmeler sürüyor demekle yetindi.

18 Eylül 2015 günü Partilerin Milletvekili aday sıralamalarını YSK’ya teslim edecekleri göz önünde bulundurulduğunda AKP-SP ve CHP-VP flörtünün sonucu çok değil bir hafta içerisinde ya bir seçim evliliğine gidecek ya da sadece 4 partinin seçim öncesinde kısa bir flört olmaktan ileri gitmeyecek.