Nevşehir Siyasetinde Seçim Rehaveti

NEVŞEHİR(MHA) 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından özellikle muhalefet ve meclis dışında kalan partilerin hemen hemen tamamında bir seçim rehaveti gözlerden kaçmıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi : Nevşehir ili genelindeki 23 Belediyeden 2’sini kazanabilen Cumhuriyet Halk Partisinde özellikle Avanos ilçesindeki seçimlere yapılan itirazların ardından İl Başkanı Mehmet Değirmenci adeta kayıplara karıştı. Değirmenci’nin ne ulusal gündeme dair, ne de yerel gündeme dair tek bir cümle siyaset yapamaması dikkat çekiyor. Bu arada seçimlerin ardından atama ile göreve gelen İl Başkanı Mehmet Değirmenci önümüzdeki günlerde yapılması beklenen il kongresinde tekrar göreve aday olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor. Öte yandan Partinin Merkez ilçe başkanı Semasi Yücel ise Pasif Siyaset anlayışından vazgeçebilmiş değil.

Milliyetçi Hareket Partisi : Milliyetçi Hareket Partisinde İl Başkanı Göksel Taşçı da göreve geldiği günden bu yana olduğu gibi aktif siyasetin içerisinde bulunmayı çok benimsemeyen isimlerden biri. Seçimler esnasında biraz hareketlenen Taşçı’nın seçim sonrasında yine eski rutin’i bozamadığı gözleniyor.

Tıpkı İl Başkanı Göksel Taşçı gibi çok göz önünde bulunmayı sevmediği gözlenen Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu’da seçimlerdeki yoğun çalışmanın yorgunluğunu üzerinden atamamış gözleniyor.

Saadet Partisi : Saadet Partisi tam bir kapalı kutu. Seçimlerden sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i kutlamaya giden ve o fotoğrafın dışında ne seçim sonuçlarını değerlendirebilen, ne de o günden bu yana güncel gelişmelerle ilgili tek bir açıklama yapamayan Saadet Partisinde ağızları bıçak açmıyor.

Bu arada seçimlerde il merkezinde Belediye Başkan adayı ve birkaç yönetici ile seçim gezisinde bulunan İl Başkanı Ali Doğan Simit’in yanında Merkez ilçe başkanının bulunmayışı da dikkat çekmişti. Parti’de merkez ilçe başkanlığını kimin yaptığı bile olmayan bir partide yaklaşan genel seçimler öncesinde ciddi değişimlerin yaşanması muhtemel görünüyor.

Demokrat Parti : Parti’de belirsizlikler kol geziyor. Zira il başkanı bana resmi ulaşmadı ben hala görevimin başındayım derken, merkez ilçe başkanı ise il başkanının görevden alındığını bile resmen doğrulayamadı.

Seçime birkaç gün kala parti genel merkezi tarafından görevden alındığı belirtilen Dinçer Akgür’ün yerine şu ana kadar yeni bir atama yapılmadı. Merkez ilçe başkanı Murat Kul’un ise Nevşehir siyasetine ne kattığı soru işareti.

Büyük Birlik Partisi : Büyük Birlik Partisinde seçimlerin öncesinde merkez ilçe başkanlığından istifa edip Nevşehir Belediye Başkan Adayı olan ve seçim sonuçlarının ardından adeta siyaset sahnesinden silinip giden Fatih Sağlamkardeş ile bundan sonraki süreçte yola devam deyip demeyeceği merak konusu.

Öte yandan görevinden istifa ettiğini açıklayan eski İl Başkanı A. Yavuz Uluer’in ardından bu görevi kimin üstleneceği sorusu henüz yanıt bulabilmiş değil. Büyük Birlik Partisinde de ortalık toz duman.

İşçi Partisi : 2 Yıla yakın bir süre Nevşehir partinin teşkilatlanma çalışmalarını yürüttükten sonra ansızın görevinden alınan ve yerine akademisyen Meliha Atalay’ın getirildiği Partide sinek bile vızıldamıyor.

Bağımsız Türkiye Partisi : Parti de il başkanı iken bir ilçeden belediye başkan adayı gösterilen Abdurrahman Çavuş’tan boşalan il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı sorusu henüz yanıt bulmadı.

Seçim süresince de oldukça pasif siyaset yapan Akademisyen il başkanı Atalay ve yönetiminin istifa edebileceği konuşuluyor.

Türkiye’de ve haliyle Nevşehir’de seçimin tek galibi olan Ak Parti dışında kalan siyasi partilerin hemen hemen tamamında seçim rehaveti, sessizliği daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Ülke ve Nevşehir Meselelerinden uzak bir siyaset anlayışı güden bu siyasi partilerin birçoğunda teşkilatlanmalarında yeni yapılanmaya gidilebileceği belirtiliyor.