Nevşehir de yarın yapılacak olan Temayül yoklaması öncesinde ; Benim Yerim Garanti ! Beni Sayın Recep Tayyip Erdoğan Gönderdi ! türünden Kör gördü -Sağır duydu şeklinde yapılan manipülasyonlara sakın inanmayın.  Zira kimsenin yeri garanti değil...! 

Koca Bir YALAN...!

Nevşehir Siyasetinde “Yerim Garanti” siyaseti yapan bazı sözüm ona aday adayı zevatların zırvaladığı yalanlar artık komediyide geçti... Uyarıyoruz Sakın bu tür yalanlara kimse inanmasın...


AK Parti Genel Merkez de kayde değer bir yetkilinin www.fibhaber.com a söylemlerini aynen sizlerle paylaşıyorum:
 -  Partimizden Aday Adayı olan isimler eşit şartlarda değerlendirmelere tabi tutulacaktır. 

Herkese eşit mesafedeyiz!
 “Genel merkezimizin belirlediği süre içerisinde müracaatlarımızı aldık. Aday adaylarımızın hepsi birbirinden değerli çalışmalar başladıktan sonra il ilçe ve bütün kademelerimize biz hiçbir aday adayının yanında olma durumumuz yok herkese eşit herkese önem veren bu çatı altında birleştiren teşkilat olmak zorundayız ”
 
Kimsenin Yeri Garanti Değil !
“Temayüller sonrası Aday adaylarıyla tek tek görüşülecek bazı aday adayları benim yerim garanti , Ben Adayım, hatta Adaylık sıram belli türünden kamuoyunda yaptıkları söylemler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Şu süreçte  ne adaylar belli nede dolayısıyla kimsenin sırası belli değil. Genel merkezimizin belirlediği kriterlerde temayül kamuoyu ve ilk defa bu sene yapılacak STK başkanlarından değerlendirmesi alacaklar buda genel merkezde değerlendirilecek.Genel Merkezimizde kurulacak komisyonlarda Mülakatlar yapılacak. Hiçbir aday adayımızın birinden üstünlüğü yok. Biz tarafsız bir şekilde aday adaylarımıza eşit mesafedeyiz üç vekilde bizim adayımız olacak ve onlarla gece gündüz çalışacağız”  dedi. 


 ‘YERİM GARANTİ’ RAHATSIZLIĞI

Kör gördü -Sağır duydu ...!
Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir AK Parti’de başvurularının tamamlanmasıyla aday adayları sahaya indi. Aday adaylarının kurduğu diyaloglar partinin üst kademesini rahatsız etmeye başlamış. Bazı aday adaylarının ‘Yerim garanti’ sözü hem parti tabanını hem de diğer aday adaylarını da rahatsız etmeye başlamış.
İl yönetiminin her aday adayına eşit mesafede olduğu bir süreçte, bazı aday adaylarının parti tabanı üzerinden bu tür bir siyasi söylemden kaçınılması gerektiği dillendirilmeye başlanmış.
**
CHP’de istifa istişaresi
CHP’de milletvekili adaylarının merkez yoklamasıyla belirlenmesi yönündeki kararın yarattığı sıkıntı sürüyor.
İl örgütünün kongre yerine atamayla belirlenmesine, önseçim kararı alınacak umuduyla sessiz kalıp sineye çıkan grupların bugünlerde istifa için istişarede bulundukları konuşuluyor. Genel merkezin merkez yoklaması kararından vazgeçmesini sağlamak için il yönetiminden  başlatacağı beklenen istifa eylemine ilçelerden de katılım olur mu diye nabız yoklayan bu  kişilerin umduklarını bulamadığı söyleniyor. Bu konuda belkide ilk istifa Hamdi Aydemir'in istifasıyla başlamış görünüyor...

“Yerim Garanti” siyaseti…
**
Siyaset Rüzgarı AK Parti’den gidiyor diye kızanlar var mıdır, vardır! Ne yalan söyleyeyim haklılar. Büyük bölümü AK Parti’den oluşan bir Siyaset arenasının tarafsızlığı olur mu? Olur abicim…

Olmazsa zaten rüzgar her yönden değil tek yönden esiyor demektir.
AK Parti’de sürekli yazıyorum, konuşuyorum, eleştiriyorum çünkü Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir'de de siyaset öncesi gündemin birinci maddesinde AK Parti var.
Muhtemelen MHP’de hareketlilik 1 Mart’tan sonra başlayacak.
O günden sonra CHP’de de hareketlilik bekliyorum.
Sözün özü, hareket var da biz mi yazmıyoruz…

* * * 

Gelelim “Yerim garanti” siyaseti yapanlara.
Son günlerde kamuoyunda bazı isimler üzerinde milletvekili adaylığı sıralamasındaki yerinin garanti olduğu yönünde söylentiler almış yürümüş.
Bu durum ilk bakışta reklamın iyisi kötüsü olmaz açısından değerlendirdiğinizde su götürür yönü var gibi.
Ancak zamanla rahatsızlığa neden olmuş.
AK Parti içinde dahi tepkiler yükseliyor.
Dün sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir arkadaşımın şakayla karışık yazdığı şu ifadeler oldukça manidar: 
- Aday adayları içinde "yerim garanti" diyenler listeye girerse bu yıl Nevşehir'den meclise en az 20 vekil gidecek. Hayırlı olsun.
20 belki abartı duruyor ancak şuan AK Parti’nin mevcudiyeti aynen bu şekilde. 

Muhtarın mesajı!

Muhtarları zaman zaman eleştirsem de fikirlerine itibar ederim her zaman.
Mesleğimiz gereği de sürekli istişare halinde olduğumuz muhtarlardan ismini şuan söylemeyeceğim bir büyüğümü yolda gördüm.
Bu sıra ayaküstü de olsa bizi gören siyaseti soruyor.
Muhtarım da aynı şekilde girdi muhabbete.
Kimler olur say bakalım dedi, ben bütün adayları saydım.
Şaka tabi….
Muhtar, halkın aynasıdır.
O yüzden mesajını siyasetçilere noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum: 
- Yeter artık Nevşehir'i tanıyan aday gelsin. Olmuyor böyle. Hizmet  edecektiniz bu güne kadar neden beklediniz. Madem büyük makamlardaydınız o vakit Nevşehir'E neden gelmediniz. Lütfen İbrahimcim, yaz bunu bilsinler…


BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?

* Milletvekili adaylığını garantilediğini her gittiği yerde yüksek sesle söylemekten çekinmeyen özgüveni tam (!) milletvekili aday adayının düştüğü durumu biliyor musunuz?

* Siyaset bu hastaları da oluyor, akıllısı da,  delisi de. Bu günlerde çıkı veriyorlar, bozuluyor suskunlukları. Bir küçük harçlık, biraz çay muhabbeti tüm menfaatleri bu. Bakıyorum da büyük beklentilerin yanında onlarınki devede kulak.

* Hiçbir iddiası olmadığını kendisi de bildiği halde sırf isim yapmak için çalıştığını açıkça beyan ettiğini söyleyen milletvekili aday adaylarını (!) biliyor musunuz?

Peki Bürokraten kurduğu hayallerle makam kat ve üst düzey yöneticilik hayalleri kuranlara ya ne demeli...

Yine hiçbir vasfı olmayan aday adayları kamuoyunda cirit atıyorlar. Oysaki birazcık Aynaya bakıpta vicdani muhasebe yapsalar yarın bu sevdadan vazgeçerler ama ne diyelim sözün özü Demokratik haklarıymış...

Bu dönem böyle geçti ama gelecek dönemlerde Milletvekilliği gibi büyük önem arz eden idarecilik ve yöneticilik için belli vasıf ve özellikler şartlar konulmalı mı acaba demedende edemiyoruz.... 

Günün Fıkrası

Siyasetçi
İki emekli parkta güvercinlere yem atıyorlardı. Birincisi:
- Şu güvercinlere ne zaman yem atsam siyaset adamlarımızı hatırlıyorum… dedi.
Diğeri: "Neden?" diye sorunca, birincisi:
- Yerde dolaşırlarken elimizden yiyorlar; havalanınca kafamıza ediyorlar!...

( Alıntı )