Nevşehir tarihi bir dönemecin eşiğinde. Nevşehir Üniversitesi Rektörlük seçimlerinin tamamlanmasın dan sonra Şubat 2013 te Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası ile Ticaret Borsası seçimleri ve sonrasında Nevşehir Belediye Başkanlık seçimleri ile ilimiz Nevşehir Vizyon 2023 Nevşehir için yepyeni bir döneme girecek.

Makyajlanmış adeta Kasabadan bozma bir ilçe görüntüsünde mi kalacak, yoksa küçük ama modern bir şehir mi olacak?

Nevşehir bu seçme kararını verecek sürece girmek üzere.

Bize göre bu süreç, yani önümüzdeki 3 yıl, Nevşehir'in en önemli yılları olacak.

Kuruluş ve kurtuluştaki kadar önemli bir 3 yıllık süreç yaşanacak ve bu süreçte 4 önemli seçim olacak.

Önümüzdeki 3 yılı önemli kılan zincirin ilk halkası Nevşehir özel ve devlet Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) yi ve Nevşehir Sanayicisi Ticaret Tarım Turizm gibi önemli meslek gruplarını kapsayacak NTSO Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçim. Her ne kadar İş Adamlarının öncelikle 'sanayici kendini yönetecek adamları seçecek' olsa da, Nevşehir'in en köklü NTSO'daki seçim, hem sanayici için, hem de Nevşehir için şüphesiz çok önemli.

İstisnalarını bir kenara tutarsak, Kamuoyunda NTSO yönetiminin şimdiye kadar şehre olan katkısı yok denecek kadar az olarak değerlendiriliyor.

 

İnşallah bu seçimde sorumluluk alacak isimler birlik ve beraberlik içerisinde,yatırımcısı iş adamı ve  sanayiciyle iç içe bir yapıyı tercih eder.

 

Nevşehir'in en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan NTSO'nun başında bulunan Arif Parmaksız, Tam  13 yıldır devam ettirdiği bu görevi, Eğer son anda aksi bir durum söz konusu olmaz ise TOBB yasası gerekçeleri ile bırakacak. Fakat gelişmeler öyle gösteriyor ki Parmaksız öyle yada böyle NTSO da farklı görevlerde de olsa aday olacak.

Şüphesiz Bu görevi layıkıyla dolduracak, vizyon sahibi, şehre,sanayiciye, işadamına ve esnafa sahip çıkacak bir ismin NTSO Başkanı olması, sürecin en önemli halkalarından biri olacak.

 

İnşallah, esnafı işadamı, işadamını sanayici ve sanayiciyi de ihracatçı yapacak bir isim seçilir.

    
Ve NTSO seçimlerinden sonra ise Yerel seçimler bir başka değişle Belediye Başkanlığı seçimleri geliyor.

 

Kendinden önceki belediyelerle kıyaslandığında başarılı, ancak 2 dönem iktidar Belediyesi ve çevre illerdeki AK Partili Belediyelerdeki baş döndürücü gelişmeleri baz alındığında ise başarısız halktan kopuk bir Belediye yapısı var…

 

Şehrin makus talihinin yenilmesindeki en önemli kurum olan Belediyeye, Nevşehir'i makyajlanmış şehirden modern şehre geçecek bir Başkan seçilmezse, karanlık bir tünel daha bizi bekliyor demektir.

 

Çünkü, Meclis dışında kalan CHP'nin hiç bir geliri olmayan Belediyesi ile 2 dönem tek başına iktidar olan AK Parti Belediyesi arasındaki tek fark, "Makyajlanmış bir şehir." Olarak yorumlanıyor.

 

Belediye noktasında, artık, iktidar muhalefet, falan filan değil, bu işi profesyonelce yapacak, projeleri olan, projelerini yapacak iradesi bulunan, bu güne kadar yaptığı işlerde kendini ispat etmiş bir isim üzerinde buluşmak gerekiyor.  Bu, içinde zerre kadar Nevşehir sevgisi olan herkes için bir mecburiyettir.

Belediye seçimlerinden hemen sonra ise Milletvekilliği seçimleri geliyor.Fakat şimdilik Genel seçimler için konuşmak için henüz çok erken.

    

Hülasayı kelam; önümüzdeki 3 yıl Nevşehir'in kaderinde kilometre taşı olacak yıllar....

     Nevşehir'in Aydınlık geleceğine giden yolda, kilometre taşı olmak da çakıl taşı olmak da var...

     İnşallah, milletimiz, taşla çakılı yine birbirine karıştırmaz ve Nevşehirimiz hak ettiği yerlere gelir...