NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Ömer Yılmaz, son dönemlerde Nevşehir’in Ankara siyasetinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil konusunda geriye düştüğüne dikkat çekti.

Yıllardır Ankara siyasetinin içerisinde bulunan bir isim olarak bu özleme son verebilecek deneyim de bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Ömer Yılmaz, Nevşehir’in son dönemlerde MYK Üyeliği, Genel Başkan yardımcılığı ya da bakanlık düzeyinde temsil edilemediğini, bunan da son dönemlerde ciddi oranda bir eksikliğinin hissedildiğini dile getirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Ömer Yılmaz, “1965 Yılında Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinin Kızılağıl köyünde dünyaya geldim. İlk, orta ve lise ve Üniversite tahsilimi Ankara da tamamladım. Babam Öğretmen di o nedenle tayininin çıkması dolayısıyla orada tahsilimi tamamladım. Kültür bakanlığında 4 yıl süren bir memuriyet hayatının ardından, Nevşehir Milletvekili Abdülkadir Baş’ın 10 Yıl süreyle TBMM’de danışmanlığını yaptım. 2002 Yılında AK Partinin kurulmasıyla birlikte AK Parti Tokat ve Kırıkkale milletvekillerinin danışmanlığını yaptım. Sincan belediye başkanının baş danışmanlığını yaptım. Özellikle Abdülkadir Baş ile çalışırken her ay köyleri, ilçeleri ve beldeleri ziyaret ettik. Teşkilatlarla bir araya geldik. Bağımızı hiç koparmadık. Nevşehir’in sorunlarını biliyorum. Bunca senedir edindiğim izlenimler doğrultusunda son dönemlerde Ankara’da Nevşehir’in güzlü bir şekilde temsil edilmediği kanaatindeyim. Geçtiğimiz dönemlerde Nevşehir çok önemli siyasetçiler çıkardı. Ankara siyasetine damga vuran Merkez Karar Yürütme Kurulunda, Genel Başkan Yardımcılığında, Bakanlıkta görev yapan milletvekillerimiz oldu. Nevşehir halkının AK Partiye olan ilgisinde ve bağlılığında Parti içerisinde ve temsil edilme konusunda Nevşehir son dönemlerde geriye düştü diye düşünüyorum. Allah izin verirde aday gösterilir, seçilirsem yıllardır edindiğim tecrübe ve çevre ile bu özleme son verebileceğimi düşünüyorum” dedi.