Nevşehir Ticaret Borsası Başkan adayı Mustafa Çelebi,Nevşehir Ticaret Borsası başkanlığına başvurarak delege listesini istedi. Ancak, Borsa başkanlığından aldığı olumsuz cevap nedeniyle Bakanlığa başvuruda bulundu.

Böyle Şey Görülmedi…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkan adayı Mustafa Çelebi, 1.5 ay önce Nevşehir Ticaret Borsası Başkanlığına dilekçe ile başvuruda bulunarak, odanın delege listesinin bilgi edinme yasası mevzuatı çerçevesinde kendisine verilmesini istediğini belirtti.

Söz konusu dilekçesine karşın Borsa Başkanlığından kendisine gönderilen cevap metninde, delege listesinde güncelleme yapılması dolayısıyla listenin kendisine verilemeyeceğinin belirtildiğini kaydeden Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Adayı Mustafa Çelebi, bu cevap üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünce konuya dair kendisine gönderilen yazıda, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkındaki yönetmelik doğrultusunda, Seçim ve esaslarını düzenlemiş olup, Madde11’de oda ve borsa üye listelerine ilişkin her türlü talep, 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde karşılanır amir hükmü yer almaktadır. Bilgi ve gereği ile sonucundan bakanlığımıza bilgi verilmesini rica ederim” denildi.

Nevşehir Ticaret Borsasına da gönderilen yazı ile ilgili borsa başkanlığının söz konusu delege listesini ne zaman kendilerine verileceğini sabırsızlıkla beklediklerini belirten Çelebi, delege listesinin verilmesinde böyle bir sıkıntının yaşanmasından üzüntü duyduklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: Ali Çamur