Türk Ocakları Nevşehir Şube Başkanlığı için gerçekleştirilen kongrede başkanlığa Mesut Erdoğan seçildi.

 

Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşen Türk Ocakları Nevşehir Şubesinin başkanının belirleneceği 13. Olağan Kongresine, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, çevre illerin Türk Ocakları Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tek adayın olduğu kongrede, Avukat Mesut Erdoğan ve listesi oylamanın ardından yeni yönetim kuruluna seçildiler.

 

seçimin ardından konuşma yapan Erdoğan, Türk Ocaklarının Nevşehir'de 1988'den bu taraf faaliyet gösterdiğini bu yıl 25. yılını yaşadığını ve Türk milliyetçiliği davasını en iyi şekilde daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

 

Programın devamında Özdağ tarafından konferans verildi.

 

Özdağ, Ortadoğu'da çıkan her savaştan PKK terör örgütünün karlı çıktığını söyledi.

 

Suriye'deki iç savaştan da terör örgütünün faydalandığını ve Türkiye- Suriye sınırının yüzde 25'inin terör örgütü tarafından kontrol edildiğini ileri süren Özdağ, "Ortadoğu'da çıkan her savaşta PKK terör örgütü karlı çıkmıştır. İran-Irak savaşında Irak'ın kuzeyindeki boşlukta palazlanan örgüt, Kuveyt savaşında iyice buraya yerleşti ve ABD'nın Irak'a son müdahalesinin ardından ise tamamen rahat bir hareket alanı bulmuştur. Şimdi Suriye'deki karışılıktan nemalanıyorlar. Geçen günlerde Beşar Esad açıkladı, Türkiye Suriye sınırının yüzde 25'inin terör örgütünün kontrolünde olduğunu" dedi.

 

Türkiye'de son günlerde siyaset eliyle Türk milleti kavramının silinmek istediğini iddia eden Özdağ şöyle devam etti:

 

"Türkiye'de sistematik bir oyun oynanıyor. Özellikle Türk kimliği ve Türk dili üzerinde. Terörist başı muhatap alınıyor. O da bunu çok iyi kullanıyor. Geçtiğimiz aylarda terör örgütü üyeleri ölüm orucu tutmaya başladılar. Bu eylem 68 gün sürdü, hiç ölen oldu mu- Olmadı, hatta kilo alanların bile olduğu söylenildi. Buradaki amaç neydi anadilde savunma ve terörist başına uygulanan tecridin kaldırılmasıydı ve amaçlarına ulaştılar. Medyada haberleri takip ediyorsunuzdur. Orada da büyük bir psikolojik savaş var. Terörist başının kardeşi İmralı'ya gidiyor gazeteler, 'Kardeş Öcalan adaya gitti' diye manşet atıyor. Burada 'Kardeş Öcalan' cümlesi kasıtlı kullanılıyor. Bu psikolojik bir harekattır."

 

Konuşmanın ardından Özdağ'a, Türk Ocakları Başkanı Erdoğan çini işlemeli tabak hediye etti.