8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 23. yılında kabri başında anıldı.

Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen törene, Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe Özal, gelinleri Elvan ve Sinem Özal, torunları Turgut, Merve ve Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, eski bakanlar Yaşar Okuyan, Nevşehirli Eski Milletvekili Esat Kıratlıoğlu ile sevenleri katıldı.

Katılımcıların Özal ailesine taziyelerini ilettiği tören, Amir Ateş Grubu tarafından Özal'ın kabri başında okunan Mevlid-i Şerif ile sona erdi.
- "Onu tüm millet arıyor"
Merhum Cumhurbaşkanının eşi Semra Özal, eşinin vefatının ardından 23 sene geçtiğini söyledi.
Özal, bir gazetecinin, "Sizce kendisi anlaşılabildi mi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Herhalde. Daha iyi anladılar sonra. Hiçbir şey konuşmak istemiyorum. Rahatsızım görüyorsunuz." dedi.
"Türkiye onu arıyor mu? Neler düşünüyorsunuz?" sorusuna ilişkin de Semra Özal, "Türkiye de arıyor dünya da arıyor. Siz aramıyor musunuz? Arıyorsunuz. Sizin aradığınız gibi tüm millet arıyor onu ama sonradan anladılar kıymetini." ifadelerini kullandı.
- "Türkiye'de milyonlarca insan onu baba gibi görüyor"
Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Özal ise Türkiye'nin birçok cumhurbaşkanı ve başbakan gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:
"Ancak 23 sene geçmesine rağmen törenin bu kadar kalabalık olması çok çarpıcı geliyor bana. Halkımızın onu istemesi, araması, özlemesi açısından. Her geçen gün bu biraz daha artıyor. Ancak bazen insanların ne yapmaya çalıştıkları ölümünden sonra anlaşılıyor. Hangi dengeleri tutmaya çalıştıkları. O da öyle bir insanmış. Allah rahmet eylesin. Günlük hayatında bile benim gibi birçok insan ki ben de öyle, 'Keşke burada olsaydı da şu konuda bir şey sorabilseydim.' dediğim çok zamanlar oluyor. Çünkü bugün Türkiye'nin yaşadığı dış dünya problemlerinde, Türkiye'de yaşanan problemlerde keşke onun fikrini alabilseydik. Bunu çok insan istiyor şu anda. Ben evladıyım ama Türkiye'de milyonlarca insanın onu baba gibi gördüğünü de biliyorum."

Vefatının 23.yılında 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı rahmetle anıyoruz. Cumhurbaşkanım; Allah sizden razı olsun,mekanınız cennet olsun.

Necmi Cantekin ( ANAP Eski Nevşehir İl Başkanı):
ANAP Eski Nevşehir İl Başkanı İş Adamı Necmi Cantekin FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında ; Birlikte çalışmış olmaktan dolayı onur duyduğum Değerli Genel Başkanım Başbakanım ve Cumhurbaşkanım Sayın Turgut Özal ı saygı dua ve özlemle anıyorum.
Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz...
MEKANI CENNET OLSUN..


Yavuz Göncü ( ANAP Eski Nevşehir Merkez İlçe Başkanı):
Nevşehirli İş Adamı ve Eski Nevşehir ANAP Merkez İlçe Başkanı Yavuz Göncü FİB Haber Merkezine gönderdiği mesajında 8.Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal’ı Vefatının 23.Yılında özlem,sevgi,saygı ve rahmetle anıyorum.Mekanı cennet olsun dedi.

Yüksel Babaoğlu ( Eski Nevşehir Milletvekili Merhum Ali Babaoğlu'nun oğlu):
17 Nisan ölüm yıldönümünde hasret şükran vede özlemle anıyoruz seni büyük devlet adamı TURGUT ÖZAL ..bu millet kendine hizmet edeni unutmaz .toprağın bol mekanın cennet olsun tonton amca ..fikir vicdan teşebbüs hürriyeti ile çağdaş demokratik aydınlık bir geleceğe açtığın yol hep açık kalacaktır rahat uyu.

Ayrıca AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M.Ali Tanrıver ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yayımladıkları mesajlarında Merhum Özal'ı ölüm yıl dönümünde unutmadıklarını gösterdiler.

Vefatının 23.yılında 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı rahmetle anıyoruz. Cumhurbaşkanım; Allah sizden razı olsun,mekanınız cennet olsun
Aşağıdaki Fotoğraf: 
Mekanınız cennet olsun. İNŞALLAH. Yer NEVSEHIR yıl 1987