Türk Ocakları Nevşehir Şube Başkanı Av. Mesut ERDOĞAN, Hocalı katliamının 21. yıldönümünde yaptığı basın açıklamasında, Hocalı Katliamının “hukuktaki adının SOYKIRIM” olduğunu söyledi. Başkan Erdoğan, “Hocalı katliamı, 20. yüzyılın utanç sayfalarından biri olarak dünya ve Türk tarihinde yerini almıştır. Türk milletine karşı Rus destekli Ermeni haydutlarınca yapılan bu vahşi saldırı ve yok etme girişimi neticesindeki 613 şehidimizi asla unutmayacağız ve gelecek nesillere de unutturmayacağız” dedi.

 

            Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı Köyünde 26 Şubat 1992 tarihinde çoluk çocuk, kadın, yaşlılardan oluşan 613 Azerbaycan Türk’ünün Ermeni askerleri tarafından katledilmesinin 21. yılında, Nevşehir de bulunan sivil toplum kuruluşları tarafından protesto mahiyetli basın açıklamaları ard arda geliyor.

            Türk Ocakları Nevşehir Şubesi de yaptığı bir açıklama ile “Hocalı Katliamı”nı kınadı. Şube Başkanı Avukat Mesut Erdoğan yaptığı açıklamada; “Hocalı katliamı, 20. yüzyılın utanç sayfalarından biri olarak dünya ve Türk tarihinde yerini almıştır. Türk milletine karşı Rus destekli Ermeni haydutlarınca yapılan bu vahşi saldırı ve yok etme girişimi neticesindeki 613 şehidimizi asla unutmayacağız ve gelecek nesillere de unutturmayacağız. Ermeni haydutlarınca yapılan bu mezalimin devamında hala 21 yıldır Ermeni haydutlarınca işgal altında tutulan öpöz Türk toprağı olan Karabağ bölgesindeki işgale ses çıkarmayan ve bu hukuksuz durum karşısında susan sözde medeni dünyayı da kınıyoruz. Hocalı Katliamında, derisi vahşice yüzülen çocukları, karınları deşilen hamile bacılarımızı, insanım diyenin yapmasının imkânsız olduğu, insan aklının hayal etmesinin bile mümkün olmadığı çeşitli vahşilik ve işkence çeşitleri ile katledilen annelerimizi ve dedelerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız. Gelecek nesillere de unutturmayacağız.

            Yapılan bu katliamın hukuktaki adı “Soykırım”dır. Ve bu “insanlık suçu” olarak kabul edilmektedir. Bu insanlık dışı vahşetin ve Türk düşmanlığının bir numaralı elebaşı olan şimdiki Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj SARKİSYAN’nı da unutmayacağız ve tüm dünyaya soykırımın elebaşı olarak duyuracağız.

            Türk Ocakları olarak, Türk Milletine bu vahşetin 21. yıldönümünde yeniden başsağlığı ve şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Unutulmamalıdır ki; Unutmak, Tükenmektir…” dedi.