Nevşehir ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından İl genelinde Çin’de zulüm uygulanan ve 300 Uygur Türk’ünün idam edilmesinin durdurulması için imza kampanyası başlatıldı.
Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici yaptığı açıklamada, ‘’Zulme uğrayan Müslüman Türk, olduğunda tüm dünya “lal” olsa, sözde insan hakları havarileri kınamaktan bile aciz kalsa da Uygur Türkleri haklı davalarında asla yalnız değillerdir. Soydaşlarımızın yanında her zaman ve her şartta, her bir neferi engin yürekli ve çelik iradeli olan Ülkü Ocakları vardır. Uygur Türkeri’ne olan desteğimizi somutlaştırmak amacıyla tarafımızdan bir imza kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya kapsamında Ülkü Ocakları’nın tüm il, ilçe, belde ve üniversite teşkilatları görevlendirilmiştir. “300 Uygur Türk’ü, Türkiye’ye Gelsin” başlığı altında tarafımızdan toplanacak olan tüm imzalar, yetkili mercilere gönderilecek ve böylece Türk Milleti’nin soydaşlarına olan desteği Türk Milleti’nin bu konudaki kararlılığı bir kez daha gösterilecektir. Bizde Nevşehir Ülkü Ocakları olarak kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız’’ dedi.

Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen imza kampanyasının 12 Aralık 2014 Cuma gününe kadar devam edeceği öğrenildi. 

Nevşehir Kamu Sen’den Ülkü Ocakları İmza Kampanyasına Destek

Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından Uygur Türkleri için başlatılan imza kampanyasına Kamu Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin’den destek geldi.
Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Çin’de yaşayan Uygur Türklerine karşı yapılan zulme karşı başlatılan imza kampanyasına Kamu Sen Nevşehir il Temsilcisi Turgay Çetin’den de destek geldi. Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, Ülkü Ocakları tarafından eski Ziraat Bankası önüne açılan imza standını ziyaret ederek imza kampanyası ile ilgili olarak Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici’den bilgiler aldı. Çetin burada yaptığı açıklamada, Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından başlatılan imza kampanyasına destek için gelmiş bulunuyoruz. Ülkü Ocaklarını bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum e tüm Nevşehir halkını Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen imza kampanyasına destek olmaya davet ediyorum şeklinde konuştu.