Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Güneş Türkiye Gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Güneş FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada Öncelikle tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günlerini Kutluyorum dedi.

 

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Güneş İsrail’in Filistin’e Saldırısı Hakkında yaptığı yazılı açıklamasında;

Turan Yazgan, Ertuğrul Dursun Önkuzu ve İsrail’in Filistin’e Saldırısı Hakkında Basın Açıklaması

Sayın Değerli Basın Mensupları ve Değerli Kardeşlerim!

            22.11.2012 Perşembe günü saat 07:55’ te Türk Dünyasının ak saçlısı değerli Prof. Dr. Turan YAZGAN hocamız Cenab-ı Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.

 O hepimizin Turan hayalini gerçekleştirmek üzere ilk adımları atmıştır. İlk defa Türk Dünyası kavramını kullanarak, Türk Ülkelerine ziyaretler yapmıştır.

 1980 yılında kurduğu Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı çatısı altında Türk Dünyası Kültür ve Sanatının tanıtılmasına büyük katkılar sağlamıştır. Türk Dünyası Liderlerinin ve Gençlerinin birbirleriyle kucaklaşması, Türk Dünyası Çocuklarının şölenlerde buluşması, Türk Dili Eğitimin yaygınlaştırılması ve bu amaçla pek çok konferans ve toplantılar düzenlenmesine öndelik etmiştir.

Türk Kültürünün korunması ve tanıtılması alanlarında çok büyük işlere imza atmıştır. Türk Dünyası için yaptığı bu çalışmalardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığından üstün hizmet ödülü alarak Ülkemizin bazı şehirlerinin cadde, mahalle ve sokaklarına ismi verilmiştir. Ayrıca Türk Alfabesinin 1.000.000 adet basılmasını sağlayarak, Türk Dünyasının her köşesine dağıtıp alfabe birliğini sağlamanın mücadelesini verdi.

Değineceğimiz bir diğer husus ise Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda eğitim görürken 23 Kasım 1970 günü şehit edilen öğretmen adayımız Ertuğrul Dursun ÖNKUZU’ yu şehit oluşunun 42. Yılında bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. O ortaokul ve lise yıllarında ülkü mücadelesinin ön saflarında yer almaya başlamıştı. Hiçbir çıkar gözetmeksizin, Milli ve Manevi değerlerimizi yaşatmak için gençlere seminerler düzenleyerek derslerinde başarılı olabilmeler için onlara matematik ve fen bilgisi dersleri kursları vermiştir. 

            Yaptıkları bu ve bunun gibi birçok değerli hizmetlerinden dolayı Ertuğrul Ağabeyimize ve Turan Yazgan Hocamıza Teşekkür ediyor ve Allahtan Rahmet diliyoruz.

            Siz değerli basın mensupları ve kardeşlerim karşınızda belirtmek istediğim diğer bir husus ise; İşlediği insanlık suçlarının hesabını vermeden bir kez daha Filistin’e saldırıda bulunan Katil İsrail’dir. Katil İsrail’in bu insanlık dışı davranışları ve terörist saldırıları ne tesadüftür ki yine seçim arifesine denk gelmiştir. Müslüman kanı akıtarak Seçim Propagandası yapan Katil İsrail’e karşı bu güne kadar ne ABD ne de Birleşmiş Milletler bir yaptırım uygulamıştır. Birleşmiş Milletler Katil İsrail’i kınamaktan öteye geçememiştir. Bizler katil İsrail’i terörist davranışlarından dolayı lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizi en iyi anlayanlar bizleriz. Çünkü Ülkemizde hala sonuca ulaştırılamayan terör sorunu vardır.

            Edebiyete intikal eden Filistinli ve bize Şefaat edecek şehitlerimize Allahtan Rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar ve tüm İslam Alemine sabırlar diliyoruz.

            Ayrıca içinde bulunduğumuz Muharrem Ayının ve Mübarek Aşure gününün tüm İslam Alemi için hayır, bereket ve huzurlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz.

 

                                                                                  NEVŞEHİR ÜLKÜOCAKLARI BAŞKANI

Serhat GÜNEŞ

Öğretmenler Günü Mesajı:

 

Saygı Değer Basın Mensupları ve Değerli Kardeşlerim!

            Yediden yetmişe herkesin bildiği üzere bu günün anlamı herkes için bir başka, Çünkü bu gün en kıymetli mesleğe icra eden Öğretmenlerimize özel bir gün.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Sözünden anlaşıldığı üzere bir milletin geleceği, kültürel değerleri ve bilimse olarak ilerlemesi değerli öğretmenlerimize bağlıdır. Yani bir milletin kaderi öğretmenlerimizin ellerindedir. Öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarları, milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır.

            Öncelikle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere yarınlarımızı aydınlatacak olan kıymetli öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ nü kutlarız.

 

                                                                       NEVŞEHİR ÜLKÜOCAKLARI BAŞKANI

                                                                                      Serhat GÜNEŞ