Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından alınan ve teşkilatlara gönderilen karar gereği Ülkü Ocaklarına bağlı tüm İl ve İlçe temsilciliklerinde hain darbe girişimcileri tarafından Şehit edilen Polis,Asker ve Sivil vatandaşlar için Akşam namazına mütakiben Kuran ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından, 15 Temmuz Demokrasi şehitleri ve ülkesi için Canını ortaya koyan tüm şehitlerimiz için Ocak önünde mevlit okuttu. Proğrama Nevşehir MHP İl ve ilçe başkanı , MHP Derinkuyu ve Gülşehir Belediye Başkanları , Sendika başkanları, Ülkü Ocakları başkanı Yahya Leblebici ve Ülkücü gençler katıldılar.


Ülkü Ocakları Nevşehir İl Binası önünde düzenlenen proğrama katılan çok sayıda Ülkücüler Darbelere Karşı "Gök Girsin Kızıl Çıksın" diye haykırdı, ülkücü yemini edip, tüm şehitlerimiz için okunan mevlid sonrası dua edip, amin dediler.

Nevşehir Ülkü Ocağı Başkanı Yahya Leblebici, darbelerden en çok mağdur olanlar Ülkücülerdir.12 Eylülde çeşitli Cezaevlerinde işkenceler gören gençliklerini taş duvarlar arasında geçiren binlerce mensubu bulunmaktadır. Bu nedenle başta liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli olmak bugünde darbelerin karşısında en ağır tepkiyi veren teşkilatlar arasındayız. Yedi düvelin saldırıp yıkamadığı Türk milletini böyle 3-5 kıçı kırığın yapmaya kalkmasını sadece Mahalle tepkisi ile boşa çıkarır. Türk Milleti başka Milletlere benzemez Cesur ve asildir gerektiğinde Tankın altına yatar canını ortaya kayar ama Vatanı, Demokrasiyi ve Cumhuriyeti korumasını bilir. Vatan hainleri bunu bilsin ki Her Türk Asker doğar dedi.