Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü Yürüyüşü ile başlayan proğram Ülkü Ocakları binasında düzenlenen etkinlikle devam etti.
Burada bir konuşma yapan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici ; "Bugün Türk Milliyetçiliği tarihinde önemli bir yere sahip olan 3 Mayıs’ın 72. yıl dönümünü kutlamaktayız.
1944 yılında dönemin siyasi iktidarı tarafından Türkçülük-Turancılık fikrini suç kabul ederek yargıladığı; Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Zeki Velidi Togan ve onlarca Türk Milliyetçisi münevverin tabutluklarda işkencelere maruz bırakıldığı bir süreçin ardından "acıyı bal eyledik" diyebilen inanmış gönüllerin bayram olarak kutladığı tarihtir 3 Mayıs.
3 Mayıs: Milli Şef (İnönü) ve tek parti bürokrasisinin dönemin Milliyetçilerine karşı başlatmış olduğu karalama ve yıldırma politikalarına karşı bir avuç dava adamının direnişinin adıdır.
3 Mayıs: Aydınları aşağılık kompleksine kapılarak Türk’ün değerini unutan, unutturan bu değerlere tasallut eden zihniyete meydan okumanın adıdır.
3 Mayıs: Türk Milletinin şanlı geçmişini hatırlatan, geleceği kuracaklara yol gösteren, inanmışlığın, adanmışlığın ne olduğunu öğreten bir günün adıdır.
3 Mayıs Ruhuna Selam Olsun! Günümüz, Bayramımız Kutlu Olsun!
Ne Mutlu Türküm Diyene
Ne Mutlu Türküm Diyebilene! "
dedi.


Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı binasında 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Kuran-ı Kerim Tilaveti ile birlikte dualar okundu.

Proğram 3 Mayıs Milliyetçilik Konulu Konferans sonrası Yemek İkramı ile son buldu.