Nevşehir Ülkü Ocakları son günlerde artan madde bağımlılığı ve özellikle bonzai faciası kapsamında gençlerin bu tür tuzaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için farklı bir kampanya başlattı.

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, “Son yıllarda ülkemizde uyuşturucu terörü adeta gençlerimizi esareti altına aldı. Genç yaşta kardeşlerimiz uyuşturucu kurbanı oluyor. Bizler bir nevi sicil toplum örgütleri olarak, gençlerimizi göz göre göre bu tuzağa itmemeliyiz. Gençlerimizi o bataktan kurtarmak ve gençlerimizi o bataktan uzak tutmak için mücadele etmeliyiz. Ocağa giden genç, madde bağımlısı olmaz, hırsız olmaz, arsız olmaz, vatan haini olmaz, devlete düşman olmaz. Alparslan olur, Fatih olur, Atatürk olur, Başbuğ olur. Biz ülkü ocakları olarak gençlerimizi bu uyuşturucu tuzağından uzak tutmak ve onların o batağa saplanmalarını önlemek için var gücümüzle mücadele edeceğiz.”diye konuştu....

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, yaptığı açıklamada; “Gençliğimizi zehirleyen içten içe çökerten sentetik uyuşturucuyla ilgili, ülkü ocakları olarak bu zehire karşı panzehir olmak için toplumda yerimizi almış bulunmaktayız. Bu konuyla ilgili daha detaylı çalışmalarımız olacak. Ülkü Ocakları olarak gençliğimize zarar veren her türlü şeyin karşısında olacağız” dedi.
Leblebici;“Artık bu çakallardan ülkeyi kurtarma vakti geldi. Bozkurtlarımızın, asenaların yanında yer alın ve uyuşturucu maddelerle birlikte bonzaiye karşı birlikte savaşalım, bu ülkenin gençlerimize ihtiyacı var” dedi.

İşte Leblebici'nin o önemli açıklamaları;
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ‘’Uyuşturucuya Hayır!’’ kampanyası kapsamında daha etkin ve verimli bir kamuoyu çalışması için ‘’Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu’’ kurulmuştur. Söz konusu ‘’Uyuşturucu ile Mücadele Platformu’’ aracılığı ile yapılacak saha ve sosyal medya çalışmaları sayesinde uyuşturucu tüketim ve kullanımının kademeli olarak azaltılması planlanmaktadır.

Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformunun saha çalışmaları kapsamında ilk etapta İl-İlçe Emniyet, Sağlık Müdürlükleri ve uyuşturucuya karşı mücadele için kamu yararına çalışmakta olan sivil toplum kuruluşları (vakıf, dernek vs.) ile yapılacak eş güdümlü çalışmalar neticesinde belirlenen, alanında uzman konuşmacılar ile tertip edilecek seminer ve konferanslar aracılığı ile uyuşturucu hakkında toplumsal bilinçlenmeye ön ayak olunacaktır.

Ülkü Ocakları İl Temsilciliklerinin düzenleyeceği ‘’Sağlık Yürüyüşleri’’ ve Ülkü Ocakları Genel Merkez Tiyatro Topluluğunun hazırlayacağı turne ile yerel bazda uyuşturucu kullanımına dikkat çekilerek konunun ulusal basında olduğu kadar yerel basın ve kamuoyunda da tartışmaya açılması sağlanacaktır.

Yine saha çalışmaları kapsamında Ülkü Ocakları İl Temsilciliklerinin tertip edeceği AMATEM ziyaretleri (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) ile madde kullanımını sonlandırmış ve tıbbi destek görmeyi kabul etmiş eski bağımlılar desteklenecek ve halihazırda madde kullanımını sonlandırmak isteyen ve tıbbi desteğe ihtiyaç duyan insanlar da bu hususta teşvik edileceklerdir.

Yahya LEBLEBİCİ – Nevşehir Ülkü Ocakları İl Başkanı