Nevşehir Ülkü Ocakları 2. Başkanı Çağatay Ceylan, Yapmacık kahramanlar ile değil, vatanı için canını hiçe sayan yiğitlerin hikayeleri ile çocukların yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Son yıllarda toplumun kanayan yarası sahte film kahramanları ile Kürşad, Osman Batur, Ömer Halisdemir gibi öz ve öz milli kahramanlarımızın unutturulmaya çalışıldığını ifade eden Nevşehir Ülkü Ocakları 2. Başkanı Çağatay Ceylan anne ve babalara, “Batının hayali senaryoları, sahte kahramanları, video oyunu karakterleri ile evlatlarımızı yetiştirmeyelim.” çağrısında bulundu.

“Oğullarımız fıtrata aykırı, saçma bir şekilde dönüşen yeşil devleri değil, Çin sarayında 40 çerisi ile devleşen Kürşad'ımızı örnek alsınlar.” Diyen Çağatay Ceylan, “Pelerinle uçulamayacağını, dünyaya kanatlarını vuran Hazerfen Çelebi ile öğrensinler. Elbisesinin altında sahte kostümleri ile böcek olmaya değil, sırtında parkesi ile Osman Batur olmaya özensinler. Tatlı gibi görünen, sırtındaki paçavrasında kızılca kanlı haç olan kılıç soytarılarının değil de, "Güç Allahtan başkasından değildir" deyip 'kimseyi ezmeyip, ezeni ezme' düşüncesi ile göğsünde ay yıldızla, Çatlı bakışlarla terör örgütleriyle mücadele etmeyi görsünler. Büyülerle sihirlerle kurşun geçirmeyeceğini düşünen yarasa kırmalarını değil, memleketi için kurşuna bağrını açan, ölümü titreten Halisdemir'i düşlesinler.

Kızlarımız gece şehirde kuyruk savuran 'kedi kızları' değil, baltasını gevura sallayan Nene Hatun'u örnek alsınlar. Bütün vücudunu teşhir eden kurgusal karakterlere 'wonderwomanlara' değil, mahremiyeti özlüğüne  kazımış, mabedimize el uzatan namahrem elleri denize döken, İstiklâl Madalyası sahibi Kara Fatma'mıza özensinler.” dedi.

“Bizim kahramanlarımız ve her birinin destansı kahramanlıkları ne bir kaç saatlik sinema sahnelerine ne de beş on sayfalık çizgi romanlara sığacak kadar az ve kurgusal değil.” Diyerek sözlerine devam eden İkinici Başkan Çağatay Ceylan açıklamasının devamında; “Her gün bir kahramanımızı anlatsak bile ömrümüzden kalan günlerimiz yetmez. Milli ve gerçek değerlerimiz dururken, saçma sapan bilgisayar oyunu kahramanlarına imrenirsek, bizim için 215 okkalık (276 kg) mermiyi sırtlarken Seyit Onbaşı'nin titremeyen kemikleri sırlar.

Evlatlarınızı gönderin ocağımıza, hatta beraber gelin, milli değerlerimizi, devleşen bedenlerimizi, kahramanlıklarla dolu gazi geçmişimizi birlikte irdeleyelim.” dedi.

Ayrıca, Nevşehir Ülkü Ocakları 2. Başkanı Çağatay Ceylan’ın bu örnek açıklamasına istinaden, Ocağın sosyal medya hesabından bir görselde paylaşıldı. Paylaşılan bu görsel kamuoyunda büyük ses getirirken, beğeni rekoru da aldı.