Üniversitemiz Beden Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alparslan İnce’nin koordinatörlüğü ve Teknik Direktör Tarkan Güney’in gözetiminde 1. Amatör Kümede mücadele eden Üniversitemiz Futbol Takımının da arasında bulunduğu Play-Off müsabakaları için kura çekilişi yapıldı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında ASKF(Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) yönetimi, kulüp başkanları ve basın mensuplarının huzurunda gerçekleştirilen çekilişle Üniversitemiz Futbol Takımı; 14 Nisan 2013 günü saat 13:00’da Kapadokya Göreme Spor ile 2 Nolu Çim Sahada, 21 Nisan 2013 günü saat 15:00’da Göre Spor ile 3 Nolu Çim Sahada ve 28 Nisan 2013 günü saat 14:00’da ise Kapadokya Nevşehir Spor ile 2 Nolu Çim Sahada karşılaşacak.

Yapılan çekilişin tüm takımlara hayırlı olması dileğinde bulunan Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, “Nevşehir Üniversitesi olarak Nevşehir’de spor kültürünün yerleşmesi ve tüm dallarda sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için mücadele ettik. Bunun sonucu olarak artık ilimizin adı sporda elde edilen başarılarla da duyulmaya başlandı. Bu bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah halkımızın ve özellikle sporseverlerin de desteği ile daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum”diye konuştu.

Taşğın ayrıca Nevşehir’de spor kültürünün geliştirilmesi adına desteklerini esirgemeyen başta Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.