Genç Girişimciler İktisadi ve İdari Bilimler Düşünce Platformu (GİDEP), Kariyer Günleri kapsamında Sayıştay Başkanlığı'na gezi düzenledi. Programa Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okuyan 64 öğrenci katıldı.

 

Sabah saatlerinde bir otobüsle Ankara'ya hareket eden öğrenciler, Sayıştay'a gelişlerinde Genel Sekreter Semra Ekici ve Başdenetçi Ahmet Ortak tarafından karşılandı. Daha sonra konferans salonuna geçen öğrencilere Sayıştay Başdenetçisi Ahmet Ortak, 2 buçuk saat süren bir sunum yaptı. Başdenetçi Orak, Sayıştay'ın anayasa ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve raporlama görevlerini yerine getirmekle yetkilendirilmiş yargısal bir kurum olduğunu kaydetti.

 

Orak, yargısal yetki ile donatılan ve anayasanın yargı bölümü altında yer alan Sayıştay'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) adına kamu dış denetimini yürütmesi nedeniyle tüm dünya Sayıştayları gibi yüksek denetim örgütü kimliğine sahip olduğunu vurguladı.

 

Başdenetçi Ortak, Sayıştay denetçilerinin görevlerini, Sayıştayların Uluslararası Örgütü (INTOSAI) standartlarında belirtilen şartlarda mali ve performans denetimleri ile denetim destek gruplarındaki çalışmalarıyla yerine getirdiklerini kaydetti.

 

Orak, iyi bir denetçi olabilmek için çok çalışmanın şart olduğunu da ifade etti. Sunum sonrasında Sayıştay yemekhanesinde öğle yemeği ikram edilen öğrenciler, sonrasında Genel Sekreter Semra Ekici ve Başdenetçi Ahmet Ortak ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

GİDEP Genel Sekreteri Emrullah Erdem gezi sonrasında yaptığı açıklamada, Sayıştay'a yapılan geziden çok memnun kaldıklarını denetçilik mesleği hakkında bilgilendiklerini söyledi.

 

Sayıştay'a yaptıkları gezide Genel Sekreter Semra Ekici ve Başdenetçi Ahmet Ortak'ın kendileriyle yakından ilgilendiklerini ve bu durumun öğrencilerce memnuniyetle karşılandığını kaydeden Erdem, "Halen Nevşehir'de tek olan düşünce platformu olarak, seminerler, konferanslar, geziler ve kurslarla faaliyetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.