Nevşehir Vahşi Çöp Depolama Sistemine Veda Ediyor

NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşık iki yıl önce Nevşehir’in en kısa sürede Vahşi çöp depolama sisteminden kurtarılması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını açıklayan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, son aylarda yapılan çalışmalarla birlikte bu sistemin hızlı bir şekilde Nevşehir’de oluşturulmaya başlandığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda yapılan resmi tören ile yeni çöp alanının ve modern çöp depolama sisteminin devreye girdiğini hatırlatan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, sistemin tam olarak devreye sokulduğunda çöplerin yeniden ekonomiye kazandırılmasına ilişkin de önemli çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

Yeni çöp depolama alanına tüm ilçe, belde ve köylerin çöplerinin dökülmesi ve burada toplanan çöplerin kategorize edilerek yeniden ilimiz ekonomisine kazandırılması çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Göktürk, “Daha önceki açıklamalarımızda Nevşehir’i Vahşi çöp depolama sisteminden kurtaracağımızı söylemiştik. Sayın Başbakanımızın canlı yayınla Türkiye genelindeki çok sayıda Çevre Bakanlığını ilgilendiren yatırımları hayata geçirdiği törenle birlikte Nevşehir’de bu yeni sistemde hayata geçirildi. İlimizde mevcut ilçe, belde belediye başkanlıklarımız yeni oluşturulan sistemle birlikte yeni çöp depolama alanına çöplerini taşımaya başladılar. Çöp burada kategorize edilecek. Bu sistemin tam olarak oturması için bir takım çalışmalar yapılacak. Örneğin Valiliğimiz ilçe, belde ve köylerimizde çöplerin düzenli toplanması, bu merkezde bir araya getirilerek çağımızın gerektirdiği koşullarda kategorize edilerek yeniden ekonomiye döndürülmesi gerekenler üzerinde işlemlerin yapılması konusunda çalışmalar yapıyor. İlçelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz bu sistem tamamen rayına oturduğunda çağdaş bir çöp depolama ve değerlendirme sistemine kavuşacak” diye konuştu.