Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen programda il genelinde eğitime yapılan yatırımlardan dolayı hayırseverlere teşekkür plaketi sunuldu.
 
Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan Perissa Otelde düzenlenen plaket törenine, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Ürgüp Kaymakam Vekili Ahmet Soley, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve hayırsever vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tüm hayırseverlere teşekkür etti. Şimşek, ‘’Bugün burada Nevşehir’de bulunan hayır severlerimiz ile bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyuz. İlimizin eksiklerini katkı sağlamak amacıyla değerli hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan okul, pansiyon ve eğitim alanında desteklerini veren hayırseverlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitim alanında bizlerin gelişmesinde hayırseverlerimizin katkısı şüphesiz çok büyüktür. Hayırseverlik bizim kültürümüzün, ülkemizin kültüründe çok önemli bir parça olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Ben bir kez daha tüm hayırseverlerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise Nevşehir’de bulunan hayırseverlerin özellikle eğitim alanında katkılarının çok büyük olduğunu kaydetti. Gizligider, ‘’ Aslında bu ve benzeri hayırların dünyaya dair çok büyük katkıları var. Hayırseverlerimizin ilimize yapmış olduğu yatırımlar hepimizi son derecem utlu etti. Buradan şunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Nevşehir şu yönüyle de göğsümüzü kabartıyor. İlköğretim, Ortaokul, lise okullarımızın yanı sıra 2007 yılında kurulan ve yüzde 90’nını hayırseverlerimizin yaptırdığı ve şuanda öğrenci sayısı olarak emsallerine oranla çok iyi bir seviyede üniversitemiz bulunmaktadır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizin yüzde 90’nı veya daha üzeri hayırseverlerimiz tarafından inşa edildi. Ben ilimizde bulunan hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum’’ şeklinde konuştu.
 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise yaptığı konuşmada Türkiye’de hayırseverlerin en çok destek verdiği iller arasında ilk sırada yer alıyoruz dedi. Göktürk, ‘’Bugün burada çok güzel bir amaçla bir araya geldik bundan da çok büyük onur çok büyük mutluluk duyuyoruz. İlimiz hayır konusunda özellikle eğitime yapılan yatırımlarda belki Türkiye’de ilk sırada yer alıyordur. Bizde bu şekilde heves olduğu konusunda eğitimde geleceğe hazırlama, geleceğin Türkiye’sini hazırlamakta hepinizin çok daha fazla katkısının olacağını düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’te yaptığı konuşmada ‘’Öncelikle burada siz değerli hayırseverlerimiz ile bir arada olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. İnsanın amel defterinin açık kalması kadar güzel bir şey olamaz’’ diye konuştu.
 
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da burada yaptığı konuşmada Nevşehirlilere eğitim camiasına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti. Vali Ceylan, ‘’Öncelikle bu hazırlamış olduğumuz programa teşrif ettiğiniz için bizleri onurlandırdığınız için Milli Eğitim camiası adına, Nevşehirliler adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten biraz önce yapılan hizmetlerin ne kadar isabetli olduğunu ve ne kadar değerli olduğunu milletvekillerimizi belirttiler. İnşallah Allah bizlere de nasip eder bu tür güzel hayırlar yapabilmeyi. Hayır herkese nasip olacak bir şey değil. Tabi ki hayrın en önemli olanların biriside Milli Eğitime, yani okula yani çocuklarımıza yapılan yardımdır. Bu yapılan yardımlar çocuklarımıza daha iyi ortamda okumayı sağlıyor hem de kendimiz için, geleceğimiz için hem de ahretimiz için daha fazla bir katkı sağlamış oluyoruz. Ben Nevşehir’den özellik bu konuda yardımlarını sürekli sağlayan Nevşehirlilere teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’de en çok hayırseveri olan eğitim kurumlarının bir çoğunun siz değerli hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Bu konuda sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır’’ dedi.
Konuşmaların ardından ise Nevşehir’de Milli Eğitime verilen desteklerinden dolayı hayırseverlere plaketleri Vali Mehmet Ceylan, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Ürgüp Kaymakam Vekili Ahmet Soley tarafından verildi.
Program hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.