Nevşehir'de faaliyet gösteren engelliler derneği üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

 

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Başkanı Erol Mutlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran, Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Belirir, engellilerle ilgili faaliyet gösteren diğer sivil toplum örgütü temsilcileri ve devlet kurumları temsilcileri katıldı.

 

Ziyarette Vali Savaş, dernek temsilcileri ile görüş alış verişinde bulunarak, derneklerden gelen istek ve talepleri aldı.

 

Ziyaret sonunda dernek temsilcileri Savaş'a, engelli öğrenciler tarafından ahşaptan yapılan hediyeyi takdim ettiler.

Nevşehir'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle eğlence programı düzenlendi.

 

Nevşehir'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle eğlence programı düzenlendi.

 

Hacı Rasim Uzer İş Okulu tarafından Nevşehir Esnaf Kefalet Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen eğlence programına, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Fazıl Parlak, Hacı Rasim Uzer İş Okulu öğretmen ve öğrencileri ile veliler katıldı.

 

Programda konuşan Hacı Rasim Uzer İş Okul Müdürü Erhan Akın, Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında 3 Aralık günün "Dünya Engelliler Günü" olarak ilan ettiğini, önemli olanın engellileri yılda bir kez değil, hayatın her alanında hatırlamak gerektiğini söyledi.

 

Ülkemizin son 10 yılda göstermiş olduğu sıçramayı, özel eğitim alanında da yavaş yavaş ortaya koyduğunu belirten Akın, "Engellilerimizin sorunlarına sessiz kalınmamakta, tam tersine iyi niyetli, duyarlı bir yaklaşım görülmektedir. Özellikle yapılan yasal düzenlemeler, ailelere maddi destek, eğitim desteği, istihdamda çok önemli adımlar atılmaktadır" dedi.

 

Engelli olmanın mutlu ve ve başarılı olmaya engel olmadığını anımsatan Akın, bu noktada vatandaşlara ve devlete önemli görevler düştüğünü nasıl olsa bir şeyler değişmez demeden tüm gönüllüleri bir araya getirerek engellilere yaşam alanı oluşturmak gerektiğini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından engelli çocuklar palyaçoların sundukları gösterileri izleyip, müzik eşliğinde öğretmenleri ve aileleri ile dans ettiler.