Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Ürgüp Avanos bağlantısını sağlayan turizm yolu olarakta bilinen güzergahtaki yol yapım çalışmalarını inceledi.

Vali Ceylan’a gezisinde Nevşehir AK parti Milletvekilleri Ebubekir Gizligider, A. Erdal Feralan, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz eşlik etti.

Yolun Ürgüp ilçesinden Avanos’a kadar genişletme sertleştirme, asfaltlama ve akabinde korkuluk çelikleri ile çizgi çalışmaları hakkında İl Özen İdare Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Akgüller’den bilgi aldı. 

İnceleme sonunda açıklamalarda bulunan Ceylan, Kapadokya bölgesinin belki en önemli yollarından birinin daha tamamlanarak bölge turizminin hizmetine kazandırıldığını kaydetti.

Bu yolun yapımı için Nevşehir Milletvekilleri’nin de girişimiyle 5 buçuk milyon TL’lik kaynak alındığını ve il özel idaresi tarafından yapımına başladığını belirten Ceylan, 8 buçuk kilometrelik yolun  kısa sürede tamamlandığını ifade etti.

Heyet son olarak devrent vadisinin seyir terası konumunda olan alanda yapılması planlanan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Faruk Özzengin Ürgüp ten bildiriyor..