AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Niğde Milletvekilleriyle birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Süt üreticilerinin sorunlarıyla, bölgemizde üretilen patates sorunları ve bu sorunların nasıl giderilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundular. 

Bakan Pakdemirli ile Meclis bahçesinde istişarelerde bulunan Nevşehir ve Niğde Milletvekilleri Patates çiftçisi ile süt üreticilerinin sorunlarını aktardılar.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; "Tarım ve Orman Bakanımız Sayın. Bekir Pakdemirli ile Meclis’te Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz ve Niğde Milletvekillerimiz ile bir araya gelerek;

***Patates ihracatının arttırılması ve desteklenmesi
***Süt alım fiyatının yükseltilmesi

Hususlarının istişaresini gerçekleştirdik. Göstermiş olduğu ilgiden dolayı Sn. Bakanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, "T.C. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile Gazi Meclisimizde bir görüşme gerçekleştirdik. Gündemimiz patates ve Milletvekilimiz Yücel Menekşe ve Niğde Milletvekillerimiz ile heyet olarak bölgemizin başta patatesi için ve yine Nevşehir'imiz için önem arz eden Tarım ve hayvancılık konuları hakkında istişarelerde bulup, taleplerimizi ilettik. İlgi ve destekleri için Sn Bakanımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum."

Milletvekili Açıkgöz; "Patates ihracıtının açılması yönünde Tarım Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımız ile yapılacak ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece üreticilerimizin yanında olmakla yetinmiyoruz, gerekli olanı yapmak için girişimlerimiz devam ediyor…" ifadelerinde bulundu.