Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Kapadokya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti İstanbul Milletvekili ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Yusuf Başer,  AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte Nevşehir, Kayseri, Aksaray ve Niğde İl ve İlçe Seçim İşleri ve SKM Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları ile il eğitimcileri ve il hukukçuları katıldı.
Toplantının selamlama konuşmasını yapan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, 2002'de toprağa ekilen tohumun büyüyerek dev bir çınar haline geldiğini belirterek, bazıları tarafından devrilmeye çalışılan çınarın adının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Sunar, AK Parti'ye çeşitli protestolarla, tencerelerle tavalarla, zarar vermek isteyenlerin amaçlarına ulaşamadıklarını ifade ederek, Nevşehir teşkilatı olarak yarın seçim olacakmış gibi her zaman hazırlıklı olduklarını sözlerine ekledi.

"2014 SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş ise,  AK Parti Seçim  İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bölge toplantılarının 9 Mart 2013 tarihinde başladığını ve 7 Temmuz'da  İstanbul’da  düzenlenecek toplantı ile sona ereceğini söyledi.

Sadece  seçimden seçime çalışan bir parti olmadıklarını dile getiren Ataş, tüm parti teşkilatlarının her gün bir  seçim olacakmış gibi çalıştığını ifade etti. Parti olarak seçimlere her zaman hazır olduklarını vurgulayan Ataş, partilerinin her girdiği  seçimden güçlenerek çıktığını ve bu yönde de Türkiye’de bir rekora imza attığını söyledi.

Türkiye'de her  yapılan seçimin in önemli olduğunu ancak 2014 yılında gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçiminin ise Türkiye için bir dönüm noktası olarak ele aldıklarını anlatan Ataş ; “ Çünkü bu seçimlerin hemen sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve vatandaşlarımız ilk kez Cumhurbaşkanını seçecek. Sonrasında ise genel seçimler var. Bu yüzden 2014 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli" diye konuştu.

Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in sunumu ile devam eden toplantı müzakere ve değerlendirmeler ile sona erdi.