CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, AKP döneminde 1 trilyon dolarlık yolsuzluk yapılarak halkın soyulduğunu söyledi. Erdoğdu, ülkemizdeki servetin yüzde 99’unun, yüzde bire ait olduğunu, CHP’nin bu tabloda oy potansiyelinin borçlu ve mülksüz olan yüzde 99’da olduğunu da ifade etti.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğdu, ‘Yağma Yılları,  Yolsuzluklar ve Türkiye Ekonomisi’ adıyla düzenlenen panelde, yaptığı etkileyici sunum, verdiği somut örnekler ve yalın ifadeleriyle büyük beğeni topladı. Panel sonrasında uzun süre ayakta alkışlandı.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Yolsuzluk ve Yağma Yılları' paneline; CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gündoğan, Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Birol Erten, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından selamlama konuşması yapan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, salonu dolduran çoşkulu partililere teşekkür ederek, bunun vatandaşın umut olarak CHP’yi gördüğünün bir isbatı olduğunu ifade etti.
Panelde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, AKP’nin yandaş müteahhitler aracılığı ile kurduğu rant sistemi sonunda 1 trilyon dolarlık yolsuzluğun ortaya çıktığını söyledi.
Aykut Erdoğdu, “Bir trilyon dolar, ülkenin bir yıllık Milli Geliridir. Bu para kanun değişiklikleriyle yandaşlara dağıtıldı. Devlet açık ihale yapmak zorundadır ama yapmıyor. Davetiye usulü yaparak kanundan yolsuzluk yapılacakları kaçırıyor. Şikayet edemiyor, dava açamıyorsunuz. Kamu İhale Kanunu dışına çıkanların hepsi yandaşlara gidiyor. Bu yapılarak her bir proje iki katına çıktı. Hızlı tren projesi tam dört katına bitti. 1 milyar dolara yapılması gereken proje, 4 milyar dolara mal oldu. Cumhuriyet döneminde kazma kürekle 11 bin kilometre demiryolu yapıldı. Enerji demek, kömür, doğalgaz, elektrik demektir. Kömür madenlerinin hepsi devlete aitti. 2002 yılında devletin kömürlerinin çok kötü olduğunu söyleyerek önce kapattılar sonrada yandaşlarına peşkeş çektiler. Devletin kömürünü sonrasında devlet fahiş fiyatlarla almaya başladı. Bunu da yoksul vatandaşa dağıttı. 150 liraya mal olan kömürü Hazine 450 liradan alıyor. Sonra da adı fakire kömür yardımı oluyor. Doğalgaz’da iktidara geldiklerinde yaptıkları anlaşma yüzünden her yıl 550 milyon dolar fazla para ödemeye başladık. Anlaşma 25 yıllıktır. Telekom’un yüzde 55’i 6 milyar 500 milyon dolara satıldı. Toplamı 11,5 milyar dolar olarak hesaplandı. Ama asıl değeri 50 milyar dolardır. Bir Telekom’un değeri 50 milyar dolarken, bütün duble yolların maliyeti 10 milyar dolardır. Ülkemiz sürekli cari açık veriyor. Yani başka devletlerden borç alıyoruz. Bugün ülkemizin dış borcu 630 milyar dolardır. Varlığımız ise 230 milyar dolardır. Tam 400 milyar dolar, dış ülkelere borcumuz var. Bu, 2002 yılında 80 milyar dolardı. Bu, milli servetimizin yabancılar tarafından yağmalandığı anlamına gelmektedir. Gerçek yurtsever ve milliyetçiler, CHP’lilerdir. Bu ülkenin madenleri, tarım işletmeleri, perakende mağazaları, tütün şirketleri, Telekom şirketleri, bankalar, borsa yabancıların elindedir. En sonda topraklarımız yabancılara satılıyor. Bunları sadece CHP dile getiriyor. Bu kendi vatanımızda borçlu ve mülksüz köleler haline geldiğimizi gösterir. Türkiye’de vatandaşların bankalarda 1 milyar lira mevduatı var. Bunun yarısı yani 512 milyon lirası bir milyon ve üzeri bakiye veren hesaplarda duruyor. Servetin yarısı milyonerlerin elindedir. Bir milyon ve üzeri 26 bin tane hesap var. Bir kişinin birden fazla hesabı olacağını düşünürsek bu 2 bin 500 kişiye aittir. Yani ülkemizdeki servetin yüzde 99’u, yüzde bire aittir. İşte bizim oy potansiyelimiz, bu yüzde 99’dur” dedi.  
Programın sonunda CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gündoğan, Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Birol Erten, birer selamlama konuşması yaptı. Sonrasında ise CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez tarafından CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gündoğan, Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Birol Erten’e, Avanos toprağından yapılma plaket verildi.