Nevşehir Çardak Göre arasında aşıklı dağı mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan sürüye dalan Dacia Duster marka araç 6 yaban domuzu telef etti.... FİB Haber.Com/Özel

Nevşehir'de Domuz Sürüsüne Çarptı .....

FİB Haber Merkezi tarafından edindiğimiz bilgiye göre Nevşehir Çardak Göre arasında aşıklı dağı mevkisinde gece sabaha karşı bu saat 03:00 civarı Dacia Duster marka araç sürücüsü Nevşehir Göre yolu üzerinde seyir halinde giderken önüne domuz sürüsü çıktı. Duramayan araç sürücüsü, hızla sürünün arasına daldı.

Araç sürücüsü şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. 6 Domuzun telef olduğu diğerlerinin ise kaçtığı kaza sonrası araçta çok ciddi maddi hasar meydana geldi.

Aniden önüne fırlayan 10'u aşkın domuza çarpmamak için çok çabaladığını belirten Sürücü, "Direksiyonu sağa sola kırdım. Ancak, yine de kurtaramadım. Sürünün önündeki büyük domuzların bir kısmı karşıya geçmeye başardı. Yiyecek bulmak için şehre inen domuzlar, bu tür kazalara neden olabiliyor" dedi.


Son yıllarda Toroslardan geldiği düşünülen Domuzlar Nevşehir'i tehdit eder boyutlara geldi. Bu konuya acilen bir önlem alınması gerekiyor...

(Fotoğraf:Deniz Emmioğlu - FİB Haber Özel )