NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde 45 ilde ön seçim kararı alan Cumhuriyet Halk Partisinde hafta sonu Milletvekili aday adayları arasında önemli bir yarış yaşandı.

Nevşehir’de 7 Milletvekili aday adayının yarıştığı ön seçimde Hilmi Bülent Tekiner ilk sırada yer alırken, Dr. Cuma Yorgancı ikinci sırada, Mehmet Değirmenci ise üçüncü sırada yer aldı.

Ticaret Meslek Lisesinde yapılan ön seçime katılımın yüksek oluşu Parti teşkilatlarını da sevindirdi.

Sonuçların ilçelerden tek tek alınmasıyla birlikte heyecanın adresi CHP İl Başkanlığı oldu. İl Başkanı Kamil Gülmez’in ilçelerden aldığı sonuçları bir bir partide bulunanlara açıklaması, Partiye sonuçları öğrenmek için gelen Milletvekili aday adaylarını da bir hayli heyecanlandırdı.

Merkez sonuçlarının alınmasıyla birlikte öne geçen H. Bülent Tekiner, ilçelerden gelen sonuçlarla birlikte birinci sıradaki yerini korurken, ilçelerden yüksek oy alan Cuma Yorgancı’nın mı, Tekiner’in mi ilk sırada yer alacağı beklenmeye başlandı. 3 sandığın bulunduğu Hacıbektaş ilçesi sonuçları ön seçim sonuçlarını da belirledi. Hacıbektaş ilçesinde 294 oy alıp ilk sırada yer alan H. Bülent Tekiner böylece il genelinde ön seçim sonuçlarının ardından ilk sırada yer almayı başardı. Tekiner’i ilk kutlayanlar arasında annesi, eşi ve kız kardeşi de vardı. Bir ara gözyaşlarını tutamayan Tekiner’in Kız kardeşi aday adaylığının belirlendiği ilk günden bu yana verilen mücadelenin boşa gitmemiş olmasının da verdiği duygusallıkla bir süre gözyaşlarını tutamadı.

Ön seçimde birinci sırada yer alan H. Bülent Tekiner, Merkez, Derinkuyu, Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde ilk sırada yer alırken, ikinci sırada yer alan Cuma Yorgancı, Avanos, Acıgöl ve Kozaklı ilçelerinden birinci sırada çıktı. Avanos ilçesinde Mehmet Değirmenci ve Mehmet Seyhan Duru’nun CHP’li seçmenden beklenenden daha az oy almaları ise dikkatlerden kaçmadı. Mehmet Değirmenci Avanos ilçesinden 271 oy, Mehmet Seyhan Duru ise 186 oy aldığı gözlendi.

Ön seçimini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisinde önümüzdeki günlerde Milletvekili adayları H. Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci’nin seçim çalışmalarına hız vermeleri bekleniyor.

7 Haziran 2015 Tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir’de yaptığı ön seçimde hangi aday adayı hangi ilçede kaç oy aldı?

Aday adaylarının ilçelere göre oy dağılımını CHP İl Başkanlığı liste halinde yayımladı.