Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun Nevşehir’de gerçekleştirdiği mitingde, sağlık tedbirleri görevini başarıyla yerine getirdi.

     İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Op.Dr. A.Ahmi SAVCI tarafından sevk ve idare edilen Nevşehir UMKE ekipleri, geçtiğimiz gün İlimizde gerçekleştirilen miting öncesi, sabah saatlerinde mitingin yapılacağı alana, içinde her türlü acil müdahalenin yapılabileceği bir seyyar çadır hastane kurdu. Miting esnasında alanının birçok farklı noktasında konuşlanan, UMKE Ekipleri, miting boyunca baygınlık geçiren, tansiyonu yükselen ve genel durum bozukluğu olanları anında çadır hastaneye naklederek tedavilerini sağladı. Durumu ciddi olanlar ise 112 Acil Servis Ambulansları ile Nevşehir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mitingde 2’si doktor 33’ü yardımcı sağlık personeli olmak üzere toplam 35 UMKE personeli, 6 ambulans ekibi ve bir Motorize Ambulans ekibi görev yaptı. 

     UMKE Ekipleri miting boyunca toplam 20 hastaya müdahale ederken, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY görevlerini başarı ile tamamlayan Nevşehir UMKE Ekiplerine teşekkür etti.