Sandık sonuçlarında Milli İrade ne dedi? Türkiye açısından ...
 "Türkiye tarihinin belki de en gerilimli seçimi geride kaldı. Kolay bir süreç değildi. 17 Aralık'tan bu yana halkın seçme iradesine ipotek koymak için her şeyin yapıldığı ve cumhuriyet tarihinin en büyük kumpasının kurulduğu bir süreçten geçtik.
Ama tutmadı. Toplum, sandığa dökülerek Başbakan Erdoğan'a ve sivil siyasete sahip çıktı, İstikrarın, çözüm sürecinin ve hizmetin devam etmesini istedi. Kendisine tepeden bakan, küçümseyen siyasetçilere, aydınlara ve medyaya meydan okudu. Kısaca sandık yoluyla iradesine ipotek koymak isteyenlere demokrasi dersi verdi."

Nevşehir de 30 Mart Sonuçları:
Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti Nevşehir de  toplam 23 Belediye den 2'si İlçe 16 sını alırken,
MHP seçimlerde ; Kozaklı,Gülşehir ve Derinkuyu olmak üzere 3 İlçe,Uçhisar,Ortahisar olmak üzere 2 Belde toplamda 5 Belediye kazandı. 

CHP ise toplamda 2 Belediye kazandı.2 Belediyede Avanos ve Hacıbektaş ilçeleri...
Hacıbektaş ın CHP yi kazanması olağan karşılanırken,Avanos ta AK Partinin kaybı ise süpriz olarak değerlendirildi.Avanos ta AK partinin kaybetmesinin ardında, seçim sürecinde CHP ile ÖDP birleşmesi ve Saadet Partisi gösteriliyor.Fakat herşeye rağmen Başkan körükcü nün ilçede ki büyük hizmetlerinin Avanoslu vatandaşlarca göz ardı edilmesi ise şehir merkezi ve bölghede şaşkınlıkla karşılandı.
2009-2014  Yerel Seçim Karşılaştırmasında Nevşehir Siyasi Partiler:

Nevşehir merkezde AK Parti hemen hemen oylarını korurken MHP oyunu artırdı CHP,BBP,SP ise oyunu gözle görülür bir şekilde düşürdü.
AK Parti Nevşehir de 3 İlçeyi Kaptırdı...! 

AK Partili Avanos, Gülşehir ve Kozaklı ilçeleri değişti.
Avanos CHP,Kozaklı ve Gülşehir ise MHP li Başkanlar kazandı.
Beldelerde ise ; MHP li Sulusaray,Kalaba Belediyesi bu kez AK Partiye Başkanlığı devretti.Ama AK Partili Uçhisar,Ortahisar Belediyelerini MHP kazandı.
Acıgöl ve Derinkuyu da değişim yaşanmadı; Acıgöl de AK Parti oyunu bir kaç puan daha artırırken,Derinkuyu da AK Parti oyları artış gösterdi.Fakat Derinkuyu da MHP kazandı.

Nevşehir de Avanos,Derinkuyu,Kozaklı ilçeleriyle Uçhisar ve Ortahisar Beldelerinde AK Parti kaybetti.

NTSO ve NTB Dik Durdu...!

Nevşehir de Sivil tpplum kuruluşları olarak özellikle NTSO Başkanı Arif Parmaksız Meclis Başkanı Seyit İnce ve NTB Başkanı İbrahim Salaş Yerel seçim sürecinde dik durarak Seçimlerde aleni bir şekilde destek ollmayarak Nevşehir iş dünyasını gerginiliğe itmediler...

Nevşehir de En Büyük Sürpriz Avanos ta yaşandı...
Çoğu yörede yaptığı başarılı çalışmalalrıyla takdir toplayan hatta kimine göre heykeli dikilecek biri varsa bu tartışmasız Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa körükcü olarak işaret edilen Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükcü seçimleri az bir farklada olsa kaybetti.Elbete ki asıl kaybedenin kim olduğu konusu tartışma konusu ama biz Avanos un yeni Başkanı İnce yi tebrik ediyoruz.

NEVŞEHİR MERKEZ DEĞERLENDİRMESİ:

NEVŞEHİR ÜNVER'LE Bİ'DAHA DEDİ...! Ünver Nevşehir de üçüncü kez zaferle ayrıldı...

Nevşehir de MHP adayı Mehmet Varol seçimlerde şimdiye kadar olmadığı kadar iddialı olarak gösterildi.Seçimlerdede MHP nin oyunu gözle görülür şekilde artırmasına karşın yinede farkın bu kadar fazla olması MHP kanadında büyük şok ve şaşkınlık yaşatırken,AK Partide Ustalık dönemine Yeşil ışık alarak yeniden Başkanlığa seçilen Hasan Ünver ise oyları 17 Aralık süreci ,Partilerin birleşmesi gibi bir çok olumsuzluklara rağmen başarı olarak değerlendirilebilir.30 Mart seçimleri açıkca gösterdi Ünver Nevşehir den güvenoyu tazelemiş oldu.
Seçimlerin en ilgi çekici yanı ise Ünver in seçim süreci boyunca kendisine emin görüntüsü yanında Halkı germeyen yapıcı beyanta ve  davranışları ise takdir topladı.

Sandık sonuçları Yerel seçim sonrası Genel seçimler için MHP yi umutlandırırken, Nevşehir merkezi kazanıp 3 ilçe ve 2 belde de hüsrana uğrayan AK Parti kanadında ise derin bir düşünce hakim.

Siyasette Varol'un Kader Seçimiydi...!

MHP de ise Mehmet Varol yerel seçimlerde partisinin oylarını artırırken sonuçta şimdiye kadar girdiği bütün seçimlerden mağlup ayrılarak bir daha ki Genel seçimler öncesi bir anlamda artık tamammı devam mı diyeceği ise merak konusu oldu.

AK Parti Nevşehir'de 3 ü İlçe 2 si Belde Toplam 5 Belediye Kaybetti. Peki Başarısızlık Bileti kime Kesilecek ?
Açıkcası Nevşehir kamuoyunda Kozaklı ,Gülşehir ilçeleri ile Uçhisar ve Ortahisar beldelerinde Başkan adaylarının açıklanmasıyla bu bölgelerde sıkıntının yaşandığını sağır sultan bile duymuş ama bir türlü karar mercilerine seslerini duyuramamışlardı.Durum böyle olunca da açıkcası uçhisar,Ortahisar,Gülşehir ve kozaklı ilçelerinde yaşanan KAYIP siyasi otorite ve vatandaşlarca süpriz olarak görülmedi.Şimdi AK parti tabanı soruyor? Kaybedilen Bu ilçe ve belde Başkanlarını kim seçti? 
Önümüzde iki büyük seçim daha bekliyor bizleri...Önce Cumhurbaşkanlığı sonrasında Genel seçim ...Ve bu süreçte Nevşehir AK Partide mutlaka olası muhtemel bir değişimin seslerini duyar gibiyiz....

Son olarak bir paragrafta NEVŞEHİRLİ halkımıza özel olarak açmak istiyoruz:

Yerel seçimler için 30 Mart 2014 Pazar günü Sandıkları başına giden vatandaşlarımızın sağduyuları sessiz sakin ve tamamen demokratik bir şekilde huzurlu bir şekilde örnek bir seçim süreci yaşayıp yaşattıkları için büyük alkışı şüphesiz sizler hak ediyorsunuz....

Milli İrade dedik,demokratik bir yarış dedik öyleyse Kazananlar elbette seçim zaferlerini makul bir dozda kutlamalar yapıp sevinçlerini paylaşıcaklar.Kaybedenlerde kazananları tebrik etmesini bilmelidir.Sonuçta kendi memleketlerine hizmet adına ellerini taşın altına koyan tüm Adaylarımızı biz tebrik ediyoruz.Kaybedeni olmayan Kazananı ise NEVŞEHİR olmasını diliyoruz.